Nova vest
Odbojka

Sreda, 10.08.2011.

00:19

Srbija za bronzu na SP u Brazilu

Juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u polufinalu Svetskog prvenstva od Rusije, 3:1 (25:22, 25:15, 23:25, 25:13).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija će se za bronzanu medalju boriti sa selekcijom Sjedinjenih Država a u finalu će se sastati Rusija i Argentina.

Utakmice za prvo i treće mesto na programu su u sredu.

Rusi, jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku šampionata, dobili su posle 22 minuta igre prvi set a u drugom bili ubedljiviji da bi posle trećeg seta tim Srbije došao na -1.

Ipak, četvrti set trajao je kratko a Rusi su ga dobili ubedljivo i stigli do polufinala.

"Čestitam Rusima i želim im sreću u finalu. Znali smo da moramo da odigramo odlično da bismo pobedili, bilo je dobrih trenuaka ali su oni servirali odlično i nismo imali odgovor. Došli smo ovde da se borimo za medalju i to ćemo uraditi, nadam se da ćemo pobediti Amerikance sutra," rekao je posle utakmice kapiten srpskog tima Alkesandar Atanasijević, najefikasniji igrač meča sa 23 poena.

U drugom polufinalu dva seta su igrana na razliku a onda su Argentinci 'pojačali' i stigli do finala, bilo je 3:1 (27:29, 28:26, 25:19, 25:20).

Argentinci su na prošlom šampionatu osvojili bronzanu medalju, Rusi su pre četiri godine bili drugi, 1999. i 2005. osvajali su titulu šampiona sveta.

Selekcija Srbije kao ni prethodnice, ekipe Jugoslavije, nikada se sa svetskog prvenstva nije vratila sa odličjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu