Nova vest
Odbojka

Subota, 16.07.2011.

19:31

EL: Treća titula za Srbiju

Odbojkašice Srbije osvojile su Evropsku ligu treći put pošto su u finalu u Istanbulu pobedila domaću selekciju Turske sa 3:0 (25:17, 25:21, 26:24).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpske odbojkašice nastavile su da dominiraju u Evroligi, jer su svaki put od 2009. godine osvajale to takmičenje.

Turska je u nekoliko navrata tokom drugog i trećeg seta imala prednost (19:17, 10:8), ali odbojkašice Srbije nisu dozvolile nikakvo iznenadjenje u finalu. Bile su bolje tokom sva tri seta.

Imale su izbranice selektora Zorana Terzića problema na prijemu, ali su zahvaljući kapitenu Maji Ognjenović uspele da se vrate u meč. Srpski tehničar je odlično servirao i proigravo saigračice.

U tim trenucima dosta muke protivniku sa servis linije zadavala je i Nataša Krsmanović. Baš kao i protiv Češke u polufinalu, završnica je pripala našim odbojkašicama, koje su uspevale da preokrenu rezultat i na kraju zasluženo trijumfuju.

Ulaskom u finale naše odbojkašice su dan ranije osigurale učešće na Gran Priju.

Srbija: Lazarević, Brakočević 13, Malagurski 13, Krsmanović 7, Malešević, Molnar 3, Antonijević, Ognjenović 3, Ninković, Rašić 13, Popović, Ćebić.
Turska: Karakojun 2, Sonsrima, Gurešen, Avdži, Uslupehlivan 6, Toksoj 2, Onal 5, Ozsoj 11, Erdem 10, Iljasoglu, Darnel 12, Čembredži 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu