Nova vest
Odbojka

Utorak, 21.12.2010.

23:30

Trentino i Fenerbahče prvi na svetu

Odbojkaši Trentina i odbojkašice Fenerbahčea klupski su prvaci sveta za 2010. godinu.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Poslednjeg dana šampionata planete održanog u Dohi, prestonici Katara, Italijani su u velikom finalu savladali poljski SKRA Belhatov 3:1, a Turkinje nisu imale milosti prema brazilskom Solis Osasku, šampionu Južne Amerike, bilo je 3:0.

Klupsko prvenstvo sveta, šesto po redu, sačuvalo je oreol nepobedivosti italijanskih klubova, s tim što je Trentino sada stao uz rame Milanu, sa dva osvojena trofeja.

U finalnom susretu protiv odlične poljske ekipe, prvak Evrope je trijumfovao potpuno zasluženo, uz dominaciju u bloku i servisu i uz sjajnu igru kompletne postave u kojoj su bili Rafael, Štokr, Kazijski, Huantorena, Sala, Rijad i libero Bari.

U utakmici za bronzu iranski Pajkan je savladao Drim Bolivar iz Argentine i tako načinio još jedno prijatno iznenađenje.

Žensko finale odigrano kao uvertira u završni meč odbojkaša, nije donelo očekivanu borbu dva ljuta rivala. Fenerbahče, predvođen sjajnim strategom Ze Robertom, savladao je brazilski Solis Osasko, praktično reprezentaciju „karioka” u malom.

Bronzu je osvojila ekipa Fopapedretija iz Bergama, pobedom nad Miradorom iz Dominikanske republike.

Aleksandar Boričić, prvi čovek Odbojkaškog Saveza Srbije, u Dohi je proteklih dana obavljao ulogu Predsednika žirija, a sudeći po reakcijama brojnih novinara iz celog sveta, klupski šampionat u Kataru je prošao bez ijedne jedine mrlje.

Finale odbojkašica, meč između Fenerbahčea i Osaska, kao prvi sudija vodio je Beograđanin Dejan Jovanović. I na taj način jedan od najboljih srpskih arbitara dobio je priznanje za sve što je do sada dao svetskoj sudijskoj organizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu