Nova vest
Odbojka

Petak, 21.09.2007.

18:21

Holanđanke "skenirane"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Holandije, naredni protivnik Srbije na Evropskom prvenstvu u Belgiji, jedan je od favorita na tom takmičenju. Stručni štab Srbije dobro poznaje njihovu igru, s obzirom da su se više puta u poslednjih nekoliko godina sretali na turnirima i u prijateljskim mečevima. Poslednji put igrali su ove godine na turniru u Montreu, kada su Holandjanke slavile sa 3:2.

"Najistaknutiji napadač ženske reprezentacije Holandije je korektor Manon Flir, ali tehničari tog tima ravnomerno rasporedjuju lopte i na ostale igrače", rekao je skaut srpskog tima Aleksandar Cvetković.

Cvetković je izjavio da će tim Srbije pokušati da servisom odvoji Holandjanke od mreže i da na taj način onemogući raznovrsnost njihovog napada, dodajući da pre svega treba voditi računa o tome da se spreče napadi Ingrid Vizer koja ispucava tempo ka zonama jedan i pet.

"Naš tim bi trebalo da pazi i na 'kuvane' lopte, da ne dozvoli Holandjankama da na taj način lako dodju do poena", istakao je Cvetković.

On je upozorio i na to da Holandjanke igraju dobro odbranu i da protiv njih srpski tim mora da bude strpljiv, kao i da mora da svede greške na minimum.

"Međutum, pobedu protiv Holandije može da nam donese samo naša dobra igra, koja mora da bude kombinatorna, jer i Holandjanke vrlo dobro poznaju našu igru. Ako naša igra bude na visokom nivou, nema sumnje da će i taktika moći da se sprovede", kazao je Cvetković.

Srbija u subotu od 15.00 igra sa Holandijom u drugom kolu Grupe D na EP. Pobeda bi značila veliki korak ka plasmanu u drugi deo tamičenja, sa šansom da tamo izbori i zacrtani cilj - plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu