Nova vest
Odbojka

Petak, 28.09.2018.

18:35

Brazilci bolji u "prijateljskom" meču – prvi poraz Amerikanaca na SP

Odbojkaši Brazila pobedili su reprezentaciju SAD sa 3-0, 25:20, 25:18, 25:19 u drugom meču grupe I fajnal siksa Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Brazilci bolji u
Foto: FIVB

Brazilci su lako izašli na kraj s Amerikancima, s tim što su obe ekipe odigrale praktično prijateljski meč i nisu mnogo forsirale.

Izašli su na teren u rezervnim sastavima jer su unapred i jedni i drugi obezbedili polufinale, pa brazilski korektori nisu tukli po lopte iz sve snage, a odbojkaši SAD se nisu branili kao obično.

Ovo je ujedno bio i prvi poraz Amerikanaca na prvenstvu. Obe ekipe su ranije pobedile Rusiju pa Brazil ide u polufinale kao prvoplasirani, a SAD kao drugoplasirana ekipe iz grupe I.

Najefikasniji kod pobednika je bio Evandro Guera sa 19 poena, pratio ga je Eduardo Bareto da Silva sa 11. Kod Amerikanaca nisu igrali Šođi, Anderson, Rasel i Sander pa su rezervisti dobili šansu da se pokažu.

Bolji od ostalih iz svoje ekipe je bio Džefri Džendrik Li sa devet poena, koliko je imao Džejk Lengloa.

Na drugoj strani se u grupi J tek čeka rasplet. Srbija je u četvrtak i porazom od Poljske 0-3 prošla dalje, dok će Poljaci i Italijani u međusobnom meču odlučivati sa kog će mesta Srbija u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Srbija osvojila Kup Rosarija

Muška seniorska reprezentacija Srbije trijumfovala je u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Argentine u okviru priprema za drugu sedmicu VI Lige nacija 2024. i osvojila Kup Rosarija.

B92.sport

8:14

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu