Ajzea Tomas ne razume zašto ga Majkl Džordan mrzi: Bio sam dobar prema njemu

Ajzea Tomas, živa NBA legenda, govorio je o svom odnosu sa Majklom Džordanom.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svi znaju za čuvene duele Detroit Pistonsa i Čikago Bulsa sredinom i krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Glavni igrači tih ekipa bili su Ajzea Tomas i Majkl Džordan, a zbog čitavog naboja njih dvojica baš i nisu bila u dobrim odnosima tokom svojih karijera.

Pistonsi su tada igrali grubo, Ajzea Tomas posebno, a imali su i čuvena "Džordanova pravila" koga su posebno tukli i udvajali kada god bi dobio loptu.

Ipak, najveća drama u njihovom odnosu desila se 1992. godine kada je Majkl Džordan bio protiv dolaska Ajzee Tomasa u "Tim Snova".

"Znam da je to sve sr**e. Šta god on pričao sada, to nije bilo onako kako je govorio tada. Imao je dovoljno vremena da razmisli o svemu, a videla se i reakcija javnosti koja mu je malo promenila perspektivu. Možete da mi pokažete šta god hoćete, ali ne možete da me ubedite da nije uvek bio g****r",
rekao je Džordan u dokumentarcu "Last Dance".

Ajzea Tomas je ovo, naravno, video i sada je prokomentarisao da ne razume zašto ga Majkl Džordan mrzi.

"Bio sam prilično uznemiren kada sam video da me je nazvao go****om. Pogodilo me je što sam gledao dokumentarac o g****ru koji meni govori da sam g****r, a ja sam uvek bio fin prema njemu. Ovo je iskrena priča, možemo da odemo u moj rodni kraj na Mičigen Aveniju u Čikagu gde Džordana toliko vole da ne mogu da mu čistim cipele, kao ni na ostalim delovima grada Čikaga, grada iz koga potičem. E sada, kada je Majkl Džordan tek došao u Čikago, moja porodica se brinula o njemu, moja sestra i moj brat su bili njegovi prijatelji, moj nećak je živeo sa njim. Ponoviću ovo, moj nećak je živeo sa Majklom Džordanom. Bio sam veoma dobar prema njemu, a sada me naziva g****rom. Ne, ne, ne, ja sam uvek bio tu za tebe", rekao je Tomas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu