Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.05.2006.

10:39

Meaci spale gaće

Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1938. godine bilo je poslednje predratno fudbalsko prvenstvo. Ipak, atmosfera koja je vladala na šampionatu i oko njega nije ukazivala na to što će se desiti samo godinu dana kasnije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bilo je dosta uzbuđenja. Od sedam utakmica, koliko je odigrano u prvoj fazi takmičenja, samo dve su dale pobednika u regularnom toku igre. Međutim, svi ti fudbalski trileri ostali su u senci jednog zabavnog događaja sa polufinala u kome su igrali Italija i Brazil. Prvi vođstvu Italijana od 1:0, sudija iz Švajcarske Vitrih svirao je penal za „azure“. Lopti je prišao Đuzepe Meaca i kada se spremao da šutne, pukao mu je lastiš na šorcu. U poslednjem trenutku Meaca je uspeo da spreči "Full Monty" scenu i šorc se zaustavio negde kod kolena. Akteri su pričali da se ceo stadion smejao do suza.

U ponovljenom izvođenju, Meaca je postigao gol, doneo nedostižnu prednost svom timu (iako je Brazil u finišu smanjio na 2:1). U finalu su Italijani pobedili Mađarsku sa 4:2 i ponovo osvojili Kup Žila Rimea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve