Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

12:26

Puma vs Adidas

Uoči Svetskog prvenstva u Španiji 1982. godine, u taboru „plavih“, ponovo je aktuelan bio sukob između Puminih i Adidasovih manekena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naime, pojedini igrači su imali potpisane ugovore sa Pumom oko nošenja kopački ovog sportskog brenda. Sličan problem postojao je i 1974.. uoči Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Dve nedelje pre početka šampionata u Španiji, stigla je naredba iz Fudbalskog saveza Jugoslavije, kako igrači moraju da nose sportsku opremu Adidas. Kapiten generacije, Ivica Šurjak jednom prilikom je rekao kako dogovor, koji su igrači imali sa selektorom Miljanom Miljanićem, o slobodnom izboru kopački, nije bio ispoštovan.

“Problem je bio jer su neki od nas već dobili pare od sponzora. Činjenica je da je odluka Saveza unela nemir u naše redove, ali nije presudno uticala na nesupeh, koji smo kasnije doživeli“.

“Plavi“ su tada odigrali skromnih 0:0 sa Severnim Ircima, od Španije i sudije Sorensena su izgubili 2:1, dok su Honduras pobedili sa nedovoljnih 1:0 i otišli kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve