Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

13:57

Bolan susret sa „Marakanom“

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije prvi put je gostovala na čuvenoj „Marakani“ u Rio de Žaneiru, 1950. godine na prvom posleratnom svetskom šampionatu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Put od 15 sati iz Beograda za Rio, preko Berna, Kazablanke i Recifea bio je naporan, ali je susret sa Kopakabanom bio nezapamćen, pričali su akteri.

Ipak, interesantna stvar se dogodila uoči utakmice sa selekcijom domaćina. Prilikom izlaska na teren, povredio se Rajko Mitić, koji je glavom udario u gredu iznad tunela. Dok se njemu ukazivala pomoć u stadionskoj ambulanti, Brazil je poveo sa 1:0.

Kada se Mitić vratio u igru, nije znao za rezultat od ogromne buke koju su stvarali domaći navijači, a i semafor nije bio previše precizan. Tek, u poluvremenu, kada su se naši igrači raspravljali oko propuštenih prilika i grešaka u odbrani, oglasio se Rajko: „Šta se, bre, svađate !? Sa čuvenim Brazilom igramo samo 0:0, to je uspeh“. Tada su mu saigrači rekli šta je propustio.

Do kraja utakmice bilo je 2:0, „plavi“ su ispali, ali je i samo učešće sa dve pobede protiv Švajcarske i Meksika, smatrano uspehom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve