Nova vest
Olimpizam

Subota, 04.08.2012.

22:00

Vaterpolisti lako pobedili SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD sa 11:6 (4:1, 1:2, 3:1, 3:2), u 4. kolu B grupe olimpijskog turnira u Londonu.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovom pobedom Srbija je preuzela vođstvo u grupi sa sedam bodova ispred SAD, Crne Gore i Mađarske.

U poslednjem kolu izabranici selektora Dejana Udovičića igraju u ponedeljak od 15:10h sa Rumunijom. Srpski vaterpolisti su odlično odigrali utakmicu protiv SAD-a i osim u drugoj četvrtini kontrolisali su rezultat i zasluženo ubedljivo slavili.

Kapiten Vanja Udovičić je postigao tri gola, Filip Filipović je postigao dva gola, oba u trećoj četvrtini, a po jedan gol su postigli Nikić, Aleksić, Pjetlović, Gocić, Prlainović i Mitrović.

Srpski vaterpolisti su odlično otvorili utakmicu pošto su golovima Vanje Udovičića posle tri minuta igre poveli sa 2:0. Posle isključenja Hutena i Mitrović je postigao gol pa je u šestom minutu bilo 3:0.

Jedini gol za Amerikance u prvoj četvrtini postigao je njihov najbolji igrač Toni Azavedo tek u sedmom minutu. Šesnaest sekundi pre kraja prve deonice posle dodavanja Nikole Rađena novi gol za Srbiju postigao je Živko Gocić - 4:1.

Druga četvrtina pripala je Amerikancima. U desetom minutu Bejli je posle dodavanja Varelasa postigao gol za 4:2. Srbija tri puta nije iskoristila igrača više u napadu, a gol je postigla tek 16 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Stefan Mitrović je proigrao Andriju Prlainovića koji je postigao lep gol za 5:2.

Ipak u sledećem napadu samo četiri sekunde pre isteka vremena Džef Paules je postigao treći gol za Amerikance.

Srpski "delfini" su odlično odigrali treću četvrtinu. U 18. minutu posle isključenja Smita prvi gol na meču postigao je Filip Filipović. Minut kasnije posle dodavanja Gocića Filipović je postigao još jedan gol za 7:3.

Posle trećeg gola Vanje Udovičića iz daljine bilo je 8:3 u 20. minutu. Seriju Srbije prekinuo je Varelas pošto je prethodno isključen Mandić. Varelas je drugi gol postigao 33 sekundi pre kraja treće deonice.

Poslednju četvrtinu su evropski prvaci odigrali rutinski, golove se u postigli i Nikić, Pjetlović i Mandić za konačnih ubedljivih 11:6.

Grupa B. 4. kolo:
Crna Gora - Rumunija 12:8
Mađarska - V. Britanija 17:6
Srbija - SAD 11:6

Tabela:
1. Srbija 4 3 1 0 7
2. SAD 4 3 0 1 6
3. Crna Gora 4 2 1 1 5
4. Mađarska 4 2 0 2 4
5. Rumunija 4 1 0 3 2
6. V. Britanija 4 0 0 4 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

2 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu