Španska atletika čeka medalju

Španski olimpijci koji su u Pekingu i Londonu učestvovali u atletskim nadmetanjima nisu osvojili nijednu medalju.

Izvor:

Ponedeljak, 13.08.2012.

17:23

Default images

"Španija mora da napravi ozbiljnu analazu zbog neuspeha sportista, koji već druge Olimpijske igre zaredom nisu uspeli da osvoje medalju u atletici", rekao je ministar sporta Migel Kardenal.

Kardenal je dodao da je zadovoljan sa 17 osvojenih medalja - tri zlatne, 10 srebrnih i cetiri bronzane, što je za jedno odličje manje u odnosu na Peking, ali ne i neuspehom u atletici.

"Moramo dobro da analizrimo neuspeh u atletici, jer nije prvi put da ne osvojimo medalju. Ipak, nismo jedini zemlja kojoj se to dogodilo. Nekada su u srednjoprugaškim disciplinama dominirali Evropljani i Amerikanci, a jedan od razloga promene je iznenadna pojava zemalja u razvoju. Sada primat imaju države koje ranije nisu toliko obarćale pažnju na sport", rekao je Migel Kardenal za španske medije.

Predsednik Olimpijskog komiteta Španije Alehandro Blanko rekao je da je uspeh na sportskim takmičenjima povezan sa ekonomskom krizom.

Španija bi posle Rija mogla da bude domaćin sledećih Olimpijskih igara, pošto je Madrid u konkurenciji Istanbula i Tokija za domaćinstvo Igara 2020. godine.

Odluku će doneti Međunarodni olimpijski komitet u septembru sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: