Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 09.08.2012.

11:56

Ispali Fejzić i Gladovićeva

Trinaestog dana Olimpijskih igara srpski borci u tekvondou zabeležili su do sada jednu pobedu i dva poraza.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Damir Fejzić je u kategoriji do 68 kilograma sa 5:3 savladao mnogo iskusnijeg Peruanca Pitera Lopesa Santosa, dok je Dragana Gladović u kategoriji do 57kg ubedljivo poražena od Džejd Džons sa 15:1.

18-godišnji Fejzić je u četvrtfinalu izgubio od Britanca Martina Stempera 8:3, koji je zatim izgubio, pa je naš borac završio takmičenje. Džons je ušla u finale i uvela Gladovićevu u repesaž.

Fejzić je već u prvom kontaktu sa Lopesom zaradio jedan poen, a polovinom prve runde još jedan. Peruanac je krenuo agresivnije u druga dva minuta, dva puta je bacio Fejzića na pod, ali bez poena.

Vrščanin je bio oprezan, strpljiv i čekao da se rival "otvori" kako bi mu zadao još neki udarac. Uspešno je izbegavao napade Lopesa, koji je ipak u poslednjoj sekundi runde dobio poen.

Sjajno je Fejzić počeo treću rundu, dočekao je ono što je vrebao ceo meč i zadaro rivalu udarac u glavu, ali je žiri posle pregledanog snimka poništio udarac pa je ostalo 2:1.

Usledilo je furioznih 60 sekundi, Peruanac je kranuo na sve ili ništa, otvorio se, pa je Fejzić stigao do 4:1. Peruanac je ipak smanjio sa dva udarca, ali je Fejzić rešio meč novim bodom u poslednjim sekundama.

Sa druge strane, prvi poen u ženskom meču dobila je Britanka, Gladovićeva je delovala malo uplašeno, oklevala je sa napadom, ali je u finišu runde stigla do poena za izjednačenje.

Međutim, Britanka je bila sjajna i na startu druge runde, zadala je udarac u glavu koji joj je done tri poena, da bi u narednih 15ak sekundi imala još tri uspešna udarca za ubedljivih 7:1 pred poslednja dva minuta.

Dragana je u trećoj rundi krenula konačno agresivnije, ali je njeno srljanje Britanka kaznila sa još dva udarca u glavu za konačnih 15:1.

Nada za Draganu još živi, s obzirom na to da je Džons bila ubedljiva i u sledećoj rundi, protiv Japanke Hamade Maju - 13:3. Ušla je u polufinalu, pa ako zabeleži još jednu pobedu Gladović ide u repesaž.

U drugom meču dana protiv Martina Stamplera Fejzić je mnogo bolje počeo, ali uprkos žalbi srpskog trenera nije mu dodeljen nijedan poen u prvoj rundi (žalbu odbacio singapurski sudija), koja je završena 0:0.

U drugoj rundi Fejzić je nastavio sa pritiskom i stekao prednost od 2:1, ali je u poslednja dva minuta Britanac dobijao poene za svaku akciju i na kraju ubedljivo pobedio 8:3.

U narednoj rundi Stampler je opet bio inferioran na početku, pokušao je preokret u poslednjoj rundi, ali je Turčin Servet Tazegul, najbolji na svetu, bio mnogo bolji i dobio 9:6.

Zanimljivo je da je Stampler protiv našeg reprezentativca polovinu poena zaradio defanzivnim potezima, a protiv Turčina nije tako došao ni do jednog.

U međuvremenu je Džejd Džons pobedila Li-Čeng Ceng sa Kineskog Tajpeha rezultatom 10:6 i plasirala se u finale, čime je Gladovićevoj otvorila put do repesaža.

Naša takmičarka boriće se Japankom Maju Hamadom, a bolja od njih dve za bronzu radi za Ceng.

Rivalka Dragani Gladović je Maju Hamada, koja je na startu izbacila Hrvaticu Anu Zaninović 14:11, pre poraza od Džons 13:3.

U repesažu Dragana je krenula dobro i povela 1:0 protiv Hamade, ali je njena rivalka brzo preokrenula na 6:1.

U drugoj rundi je ponovo Gladović prva zadala udarac za poen, ali je Japanka uzvratila i novim udarcem u glavu povela 10:2 i odmah zatim opet stigla do 6:1 za tu rundu.

U trećoj rundi Japanka je brzo došla do tri poena, a Gladović dobila isključujuću kaznu, pa je Hamada pobedila 15:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu