Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 26.07.2012.

16:48

Prevruće na olimpijskom bazenu

Organizatori Olimpijskih igara obećali su da će se pozabaviti žalbama trenera plivača na preterano visoke temperature u Olimpijskom centru za vodene sportove.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Neočekivana vrućina koja je ove sedmice pogodila London stvorila je efekat staklene bašte.

Zbog njega su temperature oko bazena i na tribinama skočile na preko 30 stepeni Celzijusa. Na sastanku sa trenerima organizatori OI rekli su da će ubaciti dodatne klima-uređaje kako bi se temperatura u salama sa bazenima spustila na prihvatljivih 27 stepeni.

"Imaju neki problem sa klima-uređajima", rekao je AP-u izvršni direktor FINA-e Kornel Markulesku. "To bi moglo da bude problem i za gledaoce i novinare. Oni su testirali opremu u martu ali izgleda da nisu očekivali ovoliku vrućinu".

Kanadski trener Pjer Lafonten upozorio je da tolika vrućina smeta sportistima.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, bilo je reči i o temperaturi vode koja bi trebalo da bude 26,5 stepeni, prema pravilima FINA.

Očekuje se i da će nešto svežije vreme iduće sedmice olakšati situaciju na bazenima.

Posle nekoliko nedelja kiše i hladnijeg vremena, ove sedmice u Londonu temeprature su bile oko 30 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve