Nova vest
Olimpizam

Subota, 28.07.2012.

18:12

Stević ispred šampiona Tur d'Fransa

Srpski biciklisti ostvarili su solidan rezultat u drumskoj trci na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivan Stević stigao je kao 53, duplo bolje plasiran od šampiona Tur d'Fransa Bredlija Viginsa koji je završio kao 102.

Gabor Kasa podelio je 109. poziciju, a zlatnu medalju osvojio je Kazahstanac Aleksandar Vinokurov. Srebro je pripalo Kolumbijcu Rigobertu Uranu Uranu, dok je bronza pripala Norvežanin Aleksandru Kristofu.

Vinokurov je stazu dugu 250 kilometara prešao za pet sati 45 minuta i 57 stotinki. Od potencijalnih favorita Alekhandro Valverde iz Španije bio je 17, Britanac Mark Kevendiš 28, a Australijanac Kadel Evans 79.

Pobednik poslednjeg Tur d'Fransa Bredli Vigins je od sedme olimpijske medalje bio udaljen 100 mesta. Tek 105. bio je Fabijan Kančelara, koji je u finišu trke doživeo pad koji ga je verovatno stajao medalje.

Švajcarac, koji je četvorostruki svetski prvak na hronometar i aktuelni olimpijski prvak, uspeo je da se vrati u trku, ali je bilo primetno da je imao problema sa desnom rukom. Tako ostaje neizvesno da li će Kanćelara uspeti da se oporavi do srede, kada se na OI vozi trka na hronometar, disciplina u kojoj će biti favorit uz Viginsa.

Ovo je bila 18. drumska trka na Olimpijskim igrama, a i ovaj put su nadmoć pokazali Evropljani. Poslednji put kada je šampion došao sa nekog drugog kontinenta bile su Igre u Los Anđelesu 1984. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

11 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

14 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu