Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.08.2011.

15:59

Virtuelni selektor: Eurobasket 2011

Deseto izdanje vaše i naše omiljene menadžerske igre spremno je za početak – počinje Virtuelni selektor 2011!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovoga puta čeka vas unapređena verzija igre uz koju smo pratili sva najvažnija međunarodna košarkaška takmičenja još od Indijanapolisa 2002.

Gotovo sto hiljada ljudi učestvovalo je u dosadašnjih devet pokušaja da pronađemo neočekivane košarkaške heroje evropskih i svetskih prvenstava i Olimpijskih igara.

Pravila su donekle promenjena, ali je igra i dalje sasvim jednostavna, a sistem ostaje isti: pre početka turnira birate ekipu koja se do samog kraja neće menjati.

Bodove vam donosi svaki poen, skok, asistencija, ukradena lopta ili blokada koju naparave članovi Vašeg tima. Odonose ih svaki promašaj, izgubljena lopta ili faul.

Najbitnija je razlika u broju igrača; umesto dosadašnjih 5, birate po 12 igrača, s obzirom na neverovatno veliki broj učesnika šampionata Evrope – 24 reprezentacije sa 288 košarkaša.

Obavezno je da izaberete po jednog igrača za svaku od pet pozicija, ne možete izabrati više od trojice ni za jednu, a sve ostalo je ostavljeno Vašoj volji, proceni i budžetu kojim raspolažete.

Takođe, sada je moguće da se umesto po jednog biraju po dva igrača iz svake selekcije koja nastupa.

Dodatna mogućnost koju imate je formiranje više timova: ukidamo ograničenje koje smo do sada imali, i po kojem je jedan igrač imao pravo na jednu ekipu, već ćete moći da kao i u ostalim našim Fantasy igrama sastavite onoliko timova koliko želite.

Ključni razlog za to je odluka Fiba Evropa da omogući selektorima da menjaju konačne sastave do 24 sata pre početka turnira, zbog čega bi moglo da se desi da neko izabere igrača koji se i ne nađe na spisku za Litvaniju.

Jubilarni deseti Virtuelni selektor sastavni je deo našeg košarkaškog specijala Litvanija 2011. Igrajte se sa nama, ali nemojte propustiti priliku da saznate što više o reprezentacijama i košarkašima, koji će se tokom naredne tri nedelje boriti za evropsko odličje. Takođe, pročitajte nešto i o zemlji domaćinu, koja ima bogatu osamdesetogodišnju košarkašku tradiciju.

Igrajte se sa nama!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve