Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.05.2022.

12:45

Amerikanci o Srbiji: Jednostavno su na drugom nivou

Vest da je Vasilije Micić drugu godinu zaredom proglašen za najkorisnijeg košarkaša Fajnal-fora Evrolige stigla je i do Sjedinjenih Američki Država.

Izvor: B92

Autor:B92

Amerikanci o Srbiji: Jednostavno su na drugom nivou
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Micić je drugu godinu zaredom bio najbolji igrač završnice Evrolige i, kako Oklahoma poseduje prava na njega, Amerikanci su počeli malo više da pišu o njemu.

Mark Stajn, jedan od najpoznatijih NBA novinara, naveo je da za Micića postoji interesovanje NBA timova, ali nije istakao kojih i da li Tander želi da ga dovede ili će ga trejdovati.

Iz Amerike stiže nam i zanimljiv komentar jedne od najpoznatijih sportskih stranica, "Clutchpoints", koju na Instagramu prati 590 hiljada ljudi širom sveta.

"Srpska košarka je prosto na drugom nivou u ovom trenutku", stoji u opisu.

"Nakon što je Nikola Jokić osvojio drugu MVP nagradu zaredom, Vasilije Micić je došao do drugog uzastopnog MVP finala u Evroligi. Pre toga je postigao trojku za pobedu u polufinalu, dok je u finalu ubacio 23 od 58 poena ekipe", dodaje se.

Jokić najbolji košarkaša NBA lige, Micić najbolji Evrolige, Teodosić MVP finala Evrokupa, Kalinić MVP ABA lige... Zemlja košarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve