Nova vest
Košarka

Petak, 03.01.2020.

12:15

Partizan registrovao Meklina!

Košarkaški klub Partizan je registrovao američkog centra Džamela Meklina kao svog igrača.

Izvor: SV

Autor: SV

Partizan registrovao Meklina!
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Taj podatak je objavljen u Registru igrača Košarkaškog saveza Srbije.

Ranije su italijanski mediji objavili da je "jedan klub učesnik Evrokupa zainteresovan za košarkaša koji je doskora nosio dres Dinama iz Sasarija".

Amerikanac rođen 1988. godine u Bruklinu je visok 203 centimetara, težak oko 117 kilograma i po načinu igre podseća na Vilijama Mozlija, aktuelnog centra beogradskog tima.

Profesionalnu karijeru je startovao u Belgiji, pažnju na sebe je skrenuo kroz period proveden u berlinskoj Albi odakle ga je put vodio najpre u Olimpiju iz Milana, a potom u Olimpijakos i Lokomotivu iz Kubanja.

Letos je postao član Sasarija, ali je vremenom bio sve nezadovoljniji u timu koji trenira Đanmarko Poceko.

"Kada je stigao letos bio je u skoro idealnom fizičkom stanju, igrao je odlično, osvojili smo Superkup, ali je potom doživeo pad. Osećam se krivim što ne mogu da nađem način da mu pomognem jer mislim da je posao trenera da pomogne igračima", rekao je Poceko sredinom decembra.

Meklin u Partizan stiže kao zamena za Artsjoma Parahovskog, koji nije opravdao velika očekivanja i morao je da napusti ekipu trenera Andree Trinkijerija.

Italijanski stručnjak će u narednom periodu na poziciji "petice" imati trojicu veoma kvalitetnih igrača, pored Meklina tu su "starosedeoci" Mozli i Nikola Janković, a priliku je tokom sezone dobijao i mladi Dušan Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu