Nova vest
Košarka

Utorak, 19.03.2019.

21:30

Milutinov skoro perfektan, Srbi iz Bavarske podbacili

Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su savladali minhenski Bajern 89:69, u 27. kolu Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Milutinov skoro perfektan, Srbi iz Bavarske podbacili
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Grčki tim je napravio važan korak u borbi za plej-of nadigravši direktnog konkurenta.

Tri kola pre kraja Olimpijakos ima 14 pobeda, poput Baskonije i Milana koji imaju po meč manje, jednu više od gradskog rivala Panatinaikosa koji takođe tek treba da igra meč 27. kola, a koji je prvi ispod "crte".

S druge strane, Bajern je ostao na 12 pobeda pa je skoro ostao bez šansi da se domogne doigravanja.

Olimpijakos je meč rešio već u prvom poluvremenu, sjajnom odbranom u prvoj četvrtini (20:10) je izgradio poziciju za +19 na pauzi (50:31), a razlika je u nastavka rasla i do 27 poena (71:44).

Grčki tim je predvodio Zek Lidej sa 23 poena, a odličan je bio i srpski reprezentativac Nikola Milutinov. Bivši centar Partizana je postigao 20 poena uz samo jedan promašaj iz igre (9/10), te imao 5 skokova i 2 asistencije.

Jedan poen uz dva skoka i asistenciju za Olimpijakos je zabeležio i Aleksej Pokuševski, 17-godišnji Srbin koji je postao najmlađi igrač u istoriji kluba iz Pireja koji je zaigrao u Evroligi.

Dvocifren učinak su imali još Brajante Veber sa 12 poena uz 8 skokova i Jorgos Printezis sa 11 poena. Bajern je predvodio Peteri Koponen sa 15 poena, 13 je dodao Devin Buker, a 10 je ubacio Nihad Đedović.

Srpski košarkaši su se uklopili u sivilo bavarskog tima – Vladimir Lučić je postigao 6, Nemanja Dangubić 2, a Stefan Jović samo 1 poen, ali je imao 9 asistencija.

U sledećem kolu Olimpijakos gostuje Gran Kanariji, dok će Bajern seriju od tri poraza pokušati da prekine protiv Barselone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve