Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.11.2018.

18:58

Novi trener, stara pravila: Makabi dovodi 13. Amerikanca

Američki košarkaš Okaro Vajt bi uskoro trebalo da se priključi izraelskom predstavniku u Evroligi Makabiju iz Tel Aviva.

Izvor: LN

Autor: LN

Novi trener, stara pravila: Makabi dovodi 13. Amerikanca
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Makabi je posle katastrofalnog starta u Evroligi smenio trenera Nevena Spahiju i na njegovo mesto zaposlio bivšeg stratega Olimpijakosa Janisa Sveropulosa.

Tim iz Tel Aviva u svom rosteru za ovu sezonu već ima 12 američkih košarkaša, od kojih većina igra pod zastavom neke druge evropske zemlje, a dovođenjem Vajta taj broj bi dodatno porastao.

Za Makabi trenutno nastupaju Skoti Vilbekin, Kendrik Rej, Džeremi Pargo, Džoni O'Brajant, Anđelo Kalojaro, Majkl Rol, Aleks Tajus, Ramon Sešns, Džon Dibartolomio, Džejk Koen, Diandre Kejn i Tarik Blek.

Okaro Vajt je dve godine proveo u Evropi igrajući za Virtus Bolonju i AEK, da bi kasnije probao da pronađe svoje mesto u NBA ligi. To mu nije pošlo za rukom i početkom ove sezone je otpušten iz San Antonio Sparsa, pa je sada u pregovorima sa Makabijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu