Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.11.2017.

23:35

Nikolić: Pecarski mora da preleži dečije boginje

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je posle poraza od Crvene zvezde da nisu ispoštovali ni 20 odsto od onoga šta su se dogovorili pre meča.

Izvor: B92

Autor:B92

Nikolić: Pecarski mora da preleži dečije boginje
StarSport

"Nadigrali su nas u svim elementima igre, ono što smo se dogovarali, nažalost, 20 odsto nismo ispoštovali. Nismo mogli da branimo njihove kontre. Rekao sam im da borbenost i emocija nece faliti ali moramo da igramo pametno, jer Zvezda ima bolju igru trenutno", rekao je Nikolić posle meča.

Košarkaši Partizana poraženi su u "večitom derbiju" od Crvene zvezde sa 100:84, u sedmom kolu ABA lige.

"Širili su nas na pik end popu i dali su nam mnogo trojki. Čakarevic se povredio, Pecarski je igrao, naš centar se nije uklopio, na tom pik end popu je kasnio. Nismo imali koncentracije, bolje su odigrali, korektnije a nama ostaje rad", kazao je Nikolić.

Trener Partizana prokomentarisao je i rolu 17-godišnjeg Pecarskog koji je igrao deset minuta (6p, 3sk)

"Pecarski je mlad igrač, oni moraju da se trpe i moram da im nađem minutažu da igraju. To je koncept naš, mlađi igrači da igraju. Lako sam mogao da ga zakucam za klupu... Nek se vežba, neka vidi da je kriv. Biće on dobar igrač, ali mora da preleži dečije boginje. Dečko ne igra odbranu, mora da se natera da igra odbranu", istakao je Nikolić.

"Samjuels je odigrao loše"

Nikolić je istakao da su neki igrači podbacili i da Zvezda ne može da se dobije sa četiri košarkaš koja podbace.

"Podbacili su naravno neki igrači, mi smo solirali a oni su igrali timski, imali su pâs više i protok lopte. Rašire sa dve četvorke, uvek su imali otvorene šuteve a i bekovi su prodirali. Želimo da damo koš, normalno da su podbacili i Vanja.... niko tu nešto nije odigrao. Miha isto. Ono što se očekuje od njih. I Zvezda ne može da se dobije sa četiri igrača koja podbace", istakao je on.

Kada je reč o Mileru i Gosu, Nikolić nije zadovoljan kako su razigravali ekipu.

"Gos i Miler mnogo soliraju, nisu razigravali. Oni su dali svoje poene ali to mene ne zanima. Oni i treba da daju te poene, ali i da razigraju ekipu da imamo taj pâs više. I ovaj novi je loše odigrao i napad i odbranu (Samjuels). Ja se čudim kalendaru jos uvek... to je taj kalendar koji mora da se istrpi, oni nisu hteli da pomere utakmicu za nedelju da imaju bar jedan dan više za odmor", rekao je trener Partizana.

Partizan naredni meč igra u sredu od 20.00 protiv Lokomotive iz Kubanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve