Nova vest
Košarka

Subota, 19.08.2017.

23:55

Hrvati protiv Srbije igrali pod srpskom zastavom

Organizatori košarkaškog Evropskog prvenstva za kadete u Crnoj Gori su se malo zbunili, što je dovelo do komične situacije u meču za treće mesto.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Hrvati protiv Srbije igrali pod srpskom zastavom
YTSS

Kadeti Srbije savladali su vršnjake iz Hrvatske sa 75:71 i osvojili bronzu, ali je na meču viđena zanimljiva situacija na minut do kraja treće četvrtine.

Hrvatski košarkaši su uspeli da stignu prednost Srbije koja je u prvom poluvremenu bila i dvocifrena, preokrenuli i kontrolisali igru.

Vodili su četiri razlike (53:49) na dva minuta do kraja treće deonice, ali Srbija trojkom Karapandžića i horogom pod košem Langovića za minut preokreće, pa hrvatski selektor traži tajm aut.

Na tajm autu je došlo do zabune kada je uz naziv hrvatske ekipe stajala srpska zastava pa su tako Hrvati makar na tajm autu igrali protiv Srbije pod srpskom zastavom.

Slične greške su se dešavale i ranije pa je tako Novak Đoković na nekim turnirima pre desetak godina bio Hrvat, ali na američkom kontinentu, a ova omaška je zanimljiva jer se prvenstvo za kadete se igra u Crnoj Gori.

U finalu kontinentalnog prvenstva će igrati upravo domaćin, Crna Gora i selekcija Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu