Nova vest
Košarka

Utorak, 06.12.2016.

17:55

Andrić s penala presudio Ludvigzburgu u produžetku

Košarkaši Partizana savladali su nemački Ludvigzburg 86:82 posle produžetka u dramatičnom meču u Pioniru, u osmom kolu FIBA Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Andrić s penala presudio Ludvigzburgu u produžetku
Foto: StarSport

Crno-beli su posle dosta oscilacija, grešaka, tehničkih i nesportskih grešaka, 69 slobodnih bacanja dva tima, stigao do četvrte pobede u Grupi E, prve posle tri poraza u nizu.

Odlučujuće poene je sa linije za slobodna bacanja postigao Mihajlo Andrić, šest sekundi pre kraja, dok su se tokom meča generalno istakli Novica Veličković, Stefan Birčević i Vil Hečer.

Veličković je bio najefikasniji sa 21 poenom uz 10 skokova, dabl-dabl je imao i Birčević sa 16 poena i 12 uhvaćenih lopti, ali je često i nervirao navijače brojnim greškama i faulovima, te jednom i autokošem.

Hečer je pre petog faula postigao 20 poena pogodivši četiri trojke, uz šest asistencija u utakmicu koja je trajala skoro dva i po sata. Goste je predvodio Koton sa 14 poena i sedam skokova, 13 je dodao Martin, a deset je ubacio Lozing.

Crno-beli imaju pobedu manje od drugoplasiranog rivala, a u sledećem kolu dočekuju lidera grupe Bešiktaš, 14. decembra.

Tok meča:

Partizan je sjajno otvorio utakmicu u Pioniru, trojkom Andrića kreće sa 6:0, a potom poentiraju Hečer i Birčević za 12:4, nakon čega je usledilo sjajno "tomahavk" zakucavanje Martina.

Nastavili su crno-beli u sličnom ritmu, posle dobre odbrane poentirali su Robinson, Hečer i Birčević za održavanje razlike (17:8). Nemci poenima Kulija, Lezinga i Toperta smanjuju na 19:12, ali Veličković sjajnim zakucavanjem vraća na +9 pred prvu pauzu 21:12.

Igrači Ludvigzburga su pokušavali trojkama da se vrate u egal, promašili su sedam uzastopnih šuteva iza linije 6,75, pa je Partizan na startu drugog kvartala stigao do prve dvocifrene razlike (25:15).

Međutim, usledio je period očajne igre crno-belih, serija grešaka i promašaja koju nije zaustavio tajm-aut Džikića, pa Ludvigzburg serijom 13:0 preokreće na 28:25.

Džikićev tim skoro pet minuta nije imao koš iz igre, pa je Ludvigzburg stigao do 30:26, ali Veličković konačno ubacuje loptu i vraća Partizan u egal (31:31). Često je prekidana igra u drugom kvartalu, mnogo faulova je svirano, pa su igrači dva tima izveli više od 30 slobodnih bacanja.

Konačno je finiš poluvremena doneo zanimljivu igru, sevale su trojke s obe strane, pa Partizan košem Hečera uz dodatno slobodno odlazi na odmor sa košem prednosti – 37:35.

Koševima Hemondsa i Tiemana Ludvigzburg stiže do +5 na startu drugog poluvremena (42:37), ali Partizan sjajno odgovara, Birčević i Andrić postižu po trojku, pogađaju još Robinson i Veličković, pa crno-beli serijom 9:0 preokređu na 46:42.

Nažalost, Birčević je napravio glupost, posle koša Andrića svađao se sa rivalima pod košem, pa je dobio tehničku grešku, te Nemci sa penala zaustavljaju ovaj nalet srpskog tima.

Usledilo je nekoliko konfuznih minuta na parketu, Partizan poenima Robinsona održava prednost, ali nemački tim uspeva da preokrene poenima Mekreja i autokošem Birčevića na (54:51).

Crno-beli ubrzo dobijaju još jednu nesportsku grešku, Marinković, što je razbesnelo Džikića koji oštro protestuje, pa on dobija tehničku. Navijači su ubacili nekoliko upaljača na parket, zbog čega je trener Ludvigzburga tražio sankcije, pa je dugo trajala pauza u igri.

Meč je nastavljen trojkom Martina za +6 za Nemce, ali u završnici "divljeg" perioda koji su obeležile pogubljene sudije Andrić i Luković vraćaju crno-bele na koš zaostatka pred poslednji kvartal – 56:58.

Trapavo su delovala oba tima na startu odlučujuće četvrtine, Ludvigzburg je kratko diktirao ritam, ali Partizan poenima Hečera i Veličkovića stiže do izjednačenja (65:65) na pet minuta pre kraja.

Usledila je nova dramatična završnica Partizana ove sezone. Hečer odgovara Ludvigzburgovim Amerikancima, da bi dva minuta pre kraja Birčević pogodio trojku za 70:67.

Koton pogađa dva slobodna bacanja za goste, ali Birčević opet poentira za crno-bele (72:69), na 70 sekundi pre kraja. Veličković ne pogađ, pa Ludvigzburg stiže do izjednačenja preko Buna.

Partizan je dobio poslednji napad, Hečer je igrao jedn na jedan sa Hemondsom, ali nije pogodio sa devet metara, pa je usledio drugi produžetak crno-belih u nizu u Pioniru u LŠ 72:72.

Prva dva minuta dodatnog perioda su donela greške i promašaja, Partizan poenima Veličkovića i Birčevića i trojkom Hečera kontroliše rezultat, ali poslednja dvojica odmah posle pogodaka prave bespotrebne faulove, pa Ludvigzburg uspeva da prati (80:78).

Partizanov plej je zbog petog faula završio meč, dok je rival u međuvremenu ostao bez trojice igrača zbog toga (Martin, Bun, Tieman). Nakon novih uspešnih poena sa penala, Veličković ne pogađa iz igre, a Ludvigzburg koševima Kotona i Lozinga dolazi do izjednačenja (84:82), pola minuta pre kraja.

U samoj završnici sjajno su kombinovali Ratkovica i Birčević koji promašuje dodatno slobodno, ali Andrić hvata loptu u napadu i dobija faul šest sekundi pre kraja. Pogađa oba i donosi pobedu Partizanu posle tri uzastopna poraza u takmičenju – 86:82.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve