Nova vest
Košarka

Utorak, 18.10.2016.

20:25

FIBA LŠ: Tenerife deklasirale Cibonu u Zagrebu

Rival Mega Leksa u Grupi D FIBA Lige šampiona Cibona doživela je debakl na premijeri.

Izvor: AK

Autor: AK

FIBA LŠ: Tenerife deklasirale Cibonu u Zagrebu
Foto: ABA liga/Cibona/Željko Baksaj & Gordan Laušiæ

Ubedljivu pobedu u Zagrebu ostvario je španski tim Tenerife sa 85:57, a "vukove" su dotukli sa dominantnih 24:5 u trećoj četvrtini.

Gosti su Cibonu slomili odličnim šutem za tri poena, 12 puta su pogodili iza linije 6,75m, za razliku od domaćina koji je dao samo dve "trojke".

Igrači Cibone nisu imali rešenja za Amerikanca Tima Abromaitisa koji je postigao 17 poena uz 6 skokova, a njega su odlično pratili centar iz Senegala Mamadu Nijang sa 15, te Kanađanin Aron Durenkamp sa 15 poena uz 9 uhvaćenih lopti.

U domaćem timu su se kao i u mečevima ABA lige ove sezone izdvojila tek dva imena, nosioci igre opet su bili Ante Žižić sa 14 poena i 9 skokova, te Željko Šakić sa 13 poena i 5 uhvaćenih lopti, ali toliko ih je i izgubio u hali "Dražen Petrović".

Cibona u sledećem kolu gostuje Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici, gde je na evro debiju srpskog tima u utorak lako slavio italijanski Avelino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu