Nova vest
Košarka

Sreda, 15.06.2016.

14:14

Đorđević zatečen: Boban ne želi da igra

Srpski centri Boban Marjanović i Nikola Milutinov odbili su da igraju za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju, kaže selektor Đorđević.

Izvor: AK

Autor: AK

Đorđević zatečen: Boban ne želi da igra
Foto: Getty Images

Selektor Aleksandar Đorđević je računao na njih, ali su obojica odustala dan pre okupljanja selekcije (Milutinov došao na okupljanje) u Beogradu.

"Boban nam je danas rekao da ne želi da igra, a pre 20 dana je bio voljan, željan. Tako da sam zatečen kao i svi igrači ovde. I Milutinov je odustao, danas smo razgovarali. Bio je na spisku 16 igrača", rekao je Đorđević, koji je istakao da su došli mnogo igrači koji nemaju ugovor za sledeću sezonu.

"I ova država i Savez imaju mehanizme da nateraju igrače da igraju za nacionalni tim, ali to se neće raditi i nikada nije. Savez je bio spreman obezbedi osiguranje za ugovor do pet miliona kako bi Marjanović igrao", rekao je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

Ostali košarkaši sa preliminarnog spiska su se odazvali selektoru Đorđeviću, izuzev povređenog Nemanje Bjelice i Stefana Birčevića, koji će se priključtiti timu nakon što završi papirologiju u vezi sa prelaskom u Partizan.

U izostanku Marjanovića i Milutinova centarski tandem Srbije činiće jedan od najboljih rukija iz tekuće NBA sezone Nikola Jokić, te iskusni Miroslav Raduljica.

Van tima je i Ognjen Kuzmić kojem je Đorđević dao odlustvo jer će dva puta da se ženi, s obzirom da mu je supruga Amerikanka.

Srbija je domaćin kvalifikacionog turnira za Rio (4-9. jul), a igraće u grupi sa Angolom i Portorikom.

U drugoj su Letonija, Češka i Japan, a samo pobednik ide na Igre u Rio (5-21. avgusta).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

467 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve