Nova vest
Košarka

Subota, 14.05.2016.

18:34

Partizan i Trepča i zvanično bratski klubovi

Predsednik KK Partizan Nikola Peković i predsednik KK Trepča Đorđe Vučičević potpisali su u Kosovskoj Mitrovici Povelju o bratimljenju ova dva kluba.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Partizan i Trepča i zvanično bratski klubovi
Starsport

Peković je nakon potpisivanja povelje istakao da će se u Partizanu truditi da gaje sportske odnose i da u budućnosti razvijaju saradnju sa Trepčom.

Peković se zahvalio na dočeku, istakao da je ovo njegova prva poseta Kosovkoj Mitrovici i Kosovu i da je imao veliku želju da dođe u ovaj grad.

Inicijativa o bratimljenju KK Partizan sa ekipom iz Kosovske Mitrovice potekla je od Nikole Pekovića, izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić izraživši nadu da će ovaj događaj biti impuls da Kosovska Mitrovica dobije sportsku halu na koju se čeka 16 godina.

"Nadamo se da će sa ovim potpisivanje povelje o bratimljenju i izgradnjom, sportske hale košarka u Kosovskoj Mitrovici i KK Trepča vratiti se na stare staze slave“, rekao je Jakšić.

U opštini Kosovska Mitrovica priređen je prijem za predsednika KK Partizan.

Pekoviću je zahvalio predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić koji je istakao da je Pekovićev dolazak u Mitrovicu ohrabrenje i nada za mlade sportiste i klubove koji ovde funkcionišu u teškim ušlovima.

Prethodno su u centru grada Pekovića dočekali mladi košarkaši sa severa Kosova koji su igrali ulični basket, a kojima je predsednik KK Partizan uručio prigodne poklone.

Košarkaši Trepče nastupaju u okviru Druge srpske lige Grupa zapad, pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije. Trepča je nekada nastupala u jugoslovenskoj Prvoj B ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu