Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.02.2016.

16:45

Čabarkapa Sutjesci: Dajte dokaze ili...

Sportski direktor košarkaške ABA lige Žarko Čabarkapa zatražio je od predsednika Sutjeske Darka Perovića da dokazima potkrepi tvrdnje o "nameštenim utakmicama".

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Čabarkapa Sutjesci: Dajte dokaze ili...
Starsport

On je istakao da će u suprotnom rukovodstvo lige preduzeti mere kako bi se sankcionisao njegov ispad i zaštitio ugled ABA lige.

Perović je u intervjuu podgoričkim "Vijestima" optužio Mega Leks za nameštanje utakmice protiv Krke minulog vikenda, koju je slovenački tim dobio 74:57, a izrazio je i sumnju u regularnost utakmica Igokea - Mega Leks, Mega Leks - Olimpija, Metalac - Olimpija....

"Gospodin Perović je izneo veoma teške i ozbiljne optužbe koje dovode u pitanje ne samo regularnost takmičenja, već zadiru i u same temelje ABA lige. Zbog toga očekujemo da nam u najkraćem mogućem roku dostavi dokaze i potkrepi svoje tvrdnje kako bismo hitno reagovali, ispitali ceo slučaj i doneli adekvatne odluke", rekao je Čabarkapa.

U protivnom, Čabarkapa kaže, zaključićemo da je gospodin Perović nesmotrenim izjavama naneo veliku štetu ligi, klubovima koje je apostrofirao, ali i samoj Sutjesci.

"Ako se pokaže da je tako preduzećemo sve mere koje nam propozicije dozvoljavaju kako bismo sankcionisali njegov ispad i zaštitili ugled ABA lige", zaključio je Čabarkapa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu