Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.02.2016.

00:15

Džikić: Naterali smo Zvezdu da dâ sve od sebe

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom i plasmanom u finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Izvor: JT

Autor: JT

Džikić: Naterali smo Zvezdu da dâ sve od sebe
Starsportphoto

Partizan se plasirao u finale Kupa pobedom nad 'večitim' rivalom sa 68:60, a za trofej će se boriti sa Mega Leksom, u nedelju od 21 čas.

Prvi utisak je da smo naterali Zvezdu da da sve od sebe, a kada to uradiš moraš da budeš zadovoljan. Pobedili smo, igraćemo finale, ali i jedni i drugi smo 'iskilavljeni' došli na Kup, svako iz svojih razloga i nema tu puno filozofije. Ne može Zvezda da igra isto sa ili bez Stefana Jovića“, rekao je Džikić novinarima posle utakmice u Nišu.

Džikić nije mogao da objasni kako su njegovi izabranici pobedili favorizovanu Zvezdu.

Šta znam... Izašli smo, borili se i dobili. To je to. Ima puno stvari kojima moramo da budemo zadovoljni, poput 17 skokova u napadu. Ali, nisam zadovoljan organizacijom napada, iako Zvezda igra čvrstu, evroligašku odbranu. Moramo i možemo bolje“, istakao je Džikić.

Kada je reč o narednom protivniku, trener 'crno-belih' je naveo da je velika razlika pritisak, koji je mnogo manji u ekipi Mege.

Mega igra izvanredno. Promovisala je nekoliko mladih igrača koji su bili potpuni anonimusi, opet će imati igrače za prvih 15 na NBA draftu. Biće teško parirati i motivisani su da osvoje Kup. Ali, ne verujem da će motivacija biti problem i u našoj svlačionici“, dodao je Džikić.

Džikić je zahvalio treneru Mege Dejanu Milojeviću koji je poželeo da se sastane sa Partizanom zbog njega.

Hvala Miloju na najlepšim željama, voli on tako nekad da se šali“, dodao je Džikić.

Kako je naveo, njegova ekipa se mučila i u četvrtfinalu i u polufinalu, a moguće je i da će u finalu biti izmučena.

Šta da radimo? To je Kup, kako ti zapadne. Videćemo kako će biti. Oni će da krenu gore-dole, mi ćemo drugačije, pa ćemo videti“, rekao je Džikić.

Košarkaš Partizana Miloš Koprivica rekao je da je presrećan zbog pobede i toga što je igrao protiv jakih centara.

Presrećan sam što smo dobili veoma jakog protivnika i što sam igrao protiv jakih igrača, poput Vladimira Štimca i Majka Cirbesa. Dao sam maksimum i pomogao sam timu najviše što sam mogao“, rekao je Koprivica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu