Nova vest
Košarka

Subota, 28.11.2015.

09:23

Radonjić: Brine me ovo pred Cibonu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegovi igrači ne smeju da dozvole kiks protiv Cibone posle trijumfa nad Realom u sedmom kolu Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su sa 94:88 slavili protiv šampiona Evrope i tako došli do treće pobede u elitnom takmičenju.

Naredna utakmica košarkaše Zvezde čeka u ponedeljak, kada od 21 čas u okviru ABA lige dočekuju Cibonu, a Radonjić ističe da je apsolutno fokusiran na taj meč.

Ono što me brine, a Stalno ponavljam, koliko je nama bitan Luka Mitrović, da nam je potrošnja velika kada bez petorice igrača igrač evroligaški meč. I nema logike da se sledeći meč odigra na isti način, to je nemoguće. Razmišljam o Ciboni, to mi je fokus, iako sam zadovoljan posle pobede, mada nismo ništa napravili po pitanju daljeg plasmana. Dobili smo Strazbur, pa smo izgubili od Olimpije. Dobili smo Bajern, pa smo izgubili od Igokee. Ne smemo da dozvolimo da izgubimo od Cibone, o njoj razmišljam jer znamo koliko nam znači ABA liga, a kakva je sada situacija, možda nam i neće značiti. Ne želim da posle dobrih mečeva dolazimo u krizne situacije“, naglasio je Radonjić.

Od početka sezone, šampion Srbije je imao velikih kadrovskih problema, a na pitanje da li bi duel sa Realom mogao da bude prekretnica, Radonjić je rekao:

Smatram da nemamo nikakvih prekretnica. S obzirom na sve, trebalo je da dobijemo Igokeu, da smo imali jednog igrača protiv Stazbura ko zna šta bi bilo. Bili smo u poziciji da posle Bajerna razmišljamo da li je to to. Prekretnica nas čeka tek za nekoliko meseci. Otkako smo krenuli, na svaka tri dana se nešto dešava”.

Radonjić je u trećoj četvrtini posle tehničke greške poslao Stefana Jovića u svlačionicu, a ispostavilo se da je ta odluka dobro uticala na njegov tim. Jovićevo mesto zauzeo je Nikola Rebić, koji je u jednom trenutku imao nezgodan pad i da nije mogao da nastavi utakmicu, zanimljivo je ko bi onda igrao na poziciji plejmejkera, pošto Gal Mekel već neko vreme ne igra.

Ko bi igrao pleja? Igrač koji bi ušao umesto njega. Bio je ok, imamo mi našu signalizaciju. Našli smo mnogo rešenja, našli bismo i za to. Da smo izgubili, ko bi bio kriv, Rebić ili ja? Pa ja, naravno”, rekao je Radonjić.

Pored Rebića, svoju šansu je u duelu sa Realom odlično iskoristio i Marko Gudurić, a Radonjić naglašava da će mladi igrači dobijati priliku jer će Zvezda od toga profitirati.

Od starta se nameću teze po pitanju mladih igrača. Čini mi se da dobijaju svi šansu, spreman sam da nosim to na svojim plećima jer verujem da će Zvezda od toga profitirati. Bilo je pre takvih situacija, biće loših igara, ali ne treba odmah da se stvaraju analize malo su odigrali i gotovo je ili je to čudo, pa minut odigra loše i treba da ide kući. Imam mnogo strpljenja, radićemo, Zvezda će profitirati od ovoga, bilo da prođe u Top16 ili ne, jer znam da ćemo ostale zacrtane rezultate ostvariti”, naglasio je Radonjić.

Trener Zvezde je otkrio da će pored Markusa Vilijamsa u narednom kolu Evrolige, sa Himkijem narednog petka u “Pioniru” u timu biti i Nemanja Dangubić, koji je pauzirao dva meseca.

Markus šest meseci nije igrao, videćemo kako će to izgledati protiv Himkija, ne treba očekivati ko zna šta. Dangubić je u odličnom stanju, trebalo bi da bude u timu u duelu sa Himkijem. Kada se svi igrači koji su povređeni vrate, neće biti nezadovoljnih. I Luka kada se vrati, biće teško, ali šampioni rade teške stvari”, istakao je Radonjić.


 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve