Nova vest
Košarka

Sreda, 25.11.2015.

11:48

Budućnost dovela NBA pojačanje na mesec dana

Amerikanac sa NBA iskustvom Doron Lemb novi je igrač podgoričke Budućnosti, a potpisao je jednomesečni ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Lemb je bek sa Kentakija s kojim je osvojio NCAA ligu 2012. (klasa sa Entonijem Dejvisom, Majklom Kid-Gilkristom, Markizom Tigom, Terensom Džonsom), a bio je 42. pik na draftu te godine.

Na oko 100 mečeva za Milvoki Bakse i Orlando Medžik beležio je prosečno 3,5 poena uz po skok i asistenciju po meču u NBA.

Prošle sezone Lemb je nastupao u Razvojnoj ligi za Teksas Ledžendse i Vestčester Nikse, i prosečno postizao oko 16 poena. Tokom leta nije uspeo da izbori ugovor sa Golden Stejt Voriorsima.

"Povredio se Džozef, imali smo svega desetoricu igrača na treningu i morali smo da priključimo timu Andriju Slavkovića, koji je 1997. godište. Bili smo prinuđeni da reagujemo i dovedemo novog igrača, mada je situacija na tržištu bila loša. Doron je igrao NBA ligu, ima dobru statistiku u D ligi, a ovo će mu biti prvi angažman u Evropi. Nadam se da će biti pojačanje za naš tim", rekao je za "Vijesti" sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Budućnost je lide ABA lige sa skorom 9-2, ima pobedu više od Crvene zvezde, Cedevite i Mega Leksa. Lemb će debi imati u Evrokupu protiv Trabzona sledeće srede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu