Nova vest
Košarka

Subota, 23.05.2015.

20:00

Zvezda bez problema sa Metalcem

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Metalac u hali Pionir 87:69 u devetom kolu Superlige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Crveno-beli su jedini tim bez poraza u domaćem prvenstvu, a Metalac je zabeležio četvrti poraz.

Metalac je imao malu prednost na poečtku meča, posle čega je Zvezda preuzela kontrolu i postepeno povećava prednost, da bi u jednom momentu imala i plus 27.

Trener Dejan Radonjić ravnomerno je rasporedio minutažu svojim igračima, svi su dobili šansu, pa se u listu strelaca nije upisao samo Tejić.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Majk Cirbes sa 16 poena (6/8 sl. bacanja, 5/7 za dva), uz sedam skokova, a 14 je dodao Nemanja Dangubić (3/6 za dva). Pratio ih je Kalinić sa devet poena, a po jedan manje ubacili su Lazić i Blažič.

U ekipi Metalca sa po 15 poena istakli su se Protić (3/4 sl. bacanja, 3/3 za dva, 2/2 za tri) i Majstorović (3/3 za dva, 3/4 za tri). Dvocifren učinak imao je još Todorović koji je utakmicu završio sa 11 poena.

Tok meča:

Startne petorke:
Crvena zvezda: Mitrović, Dangubić, Blažič, Marjanović, Vilijams
Metalac: Kutlešić, Todorović, Majstorović, Jeremić, Protić

U hali je prisutno oko 1.500 gledalaca.

Posle uvodnih minuta u kojima je rezltat bio izjednačen, Zvezda je stigla do četiri poena prednosti. Vrlo brzo se istakao Dangubić sa 10 poena. Metalac nije dozvoljavao domaćim košarkašima da se previše odlepe, a u timu iz Valjeva sedam poena imao je Majstorović. Ipak, u finišu prve četvrtine crveno-beli prave mini seriju i stižu na devet poena prednosti. Najzaslužniji za to bili su Kalinić i Lazić koji su bili sigurni za tri poena (29:20).

U istom ritmu nastavljeno je i na poečtku druge četvrtine, pa Zvezda pravi i dvocfrenu razliku - 34:22. Crveno-beli su odražavali prednost tokom druge četvrtine, Dejan Radonjić je ravnomerno rasporedio minutažu, pa su se skoro svi igrači upisali u listu strelac. Bez poena je Tejić, a Rebić nije ni ulazio u igru. Za razliku od prve četvrtine, u drugoj nije viđen veliki bropj poena , ovaj period igre domaći su dobili 14:12. Trojkom Majstorovića u poslednjem minutu Metalac smanjuje zaostatak pred odlazak na odmor (43:32).

Poenima Protića sa slobodnih bacanja Metalac smanjuje na devet razlike. Zvezdinu prednost održava Cirbes sa pet poena u nizu – 52:38. Zvezda je kontrolisala ritam i u nastavku i postepeno povećavala prednost. Metalac nije imao pravo rešenje u napadu, a osim Majstorovića, dvocfireni učinak ostvario je i Protić. Posle treće četvrtine Zvezda ima najveću prednost - 64:48.

Marjanović postiže poene na početku poslednje četvrtine i njegov tim prvi put na meču ima više od 20 poena razlike. Nije bilo previše uzbuđenja u nastavku, gosti nisu uspeli ozbiljnije da zaprete, a crveno-beli su to koristili, pa su imali i 27 poena prednosti (87:60). U finišu meča Metalac serijom poena Protića i Todorovića uspeva da ublaži poraz. Meč je završen rezultatom 87:69 za Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve