Nova vest
Košarka

Subota, 16.05.2015.

11:42

Fernandes: Znamo ko je Spanulis

Bek Reala Rudi Fernandes rekao je da on i saigrači moraju da budu veoma oprezni u finalu Evrolige sa Olimpijakosom, u nedelju od 20 časova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

‘Kraljevski klub’ je sa 96:87 pobedio Fenerbahče u drugom polufinalu ‘fajnal fora’ elitnog takmičenja u Rimu, a prethodno je Olimpijakos bio bolji od CSKA sa 70:68.

“Moramo da budemo oprezni, zato što znamo da smo uvek bili odlični u polufinalu, ali nam je nešto falilo za titulu”, rekao je Fernandes.

Real je rekorder po broju titula evropskog šampiona, a iako mu je ovo treće uzastopno finale, poslednji trofej podigao je 1995. godine, a Fernandes je toga svestan.

Istina je da je plasman u tri finala zaredom veliki uspeh, ali se nadam da ćemo uspeti da konačno slavimo pred svojim navijačima i uživamo u trenutku. Osećam se sjajno”, naglasio je Fernandes.

Jedan od najboljih igrača Madriđana istakao je da svi u timu vrlo dobro poznaju Pirejce, koji su u poslednje tri godine osvojili dve titule, a sada jure četvrtu u istoriji.

Vrlo dobro znamo kakav je igrač Spanulis i nismo iznenađeni što je odveo Olimpijakos u finale, barem ja nisam. On je jedan od najboljih igrača u Evropi. Moraćemo da se fokusiramo na njega, ali ceo njihov tim odrađuje odličan posao. Printezis igra dobro, oni imaju veoma pokretne visoke igrače koje će biti teško čuvati”, naglasio je Fernandes.

Sa Fernandesom se složio i Serhio Rodriges, ali je naglasio da Olimpijakos nije samo Spanulis.

Moramo da ostavimo polufinale iza sebe i razmišljamo o Olimpijakosu, sjajnom timu, koji nije samo Spanulis. On je njihov vođa i najbolji igrač Evrope u ovom trenutku, ali je Olimpijakos odličan tim sa najboljom odbranom u ovom takmičenju. Imaju dugu klupu i svako daje svoj doprinos”, istakao je Rodriges.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu