Nova vest
Košarka

Subota, 31.01.2015.

20:58

Partizan se kockao, pa slavio

Košarkaši Partizana pobedili su MZT u Skoplju sa 63:55 u okviru 20. kola ABA lige i ostvarili sedmi trijumf zaredom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Šampion Srbije je do trijumfa došao mnogo teže nego što se očekivalo, ali je na kraju upisao vrednu, 13. pobedu, posle koje se učvrstio na četvrtom mestu regionalnog takmičenja.

‘Crno-beli’ su na taj način takođe iskoristili i priliku da se umešaju za bolji plasman, posle poraza Budućnosti od Mege, pa sada imaju samo dva trijumfa manje od Podgoričana na drugom mestu.

Partizan je u Skoplju tokom većeg dela utakmice kontolisao rezultat, ali je pad u igri u trećoj četvrtini omogućio domaćem timu da se ponada. Međutim, serijom od tri trojke u poslednjoj četvrtini, koje su postigli Vanja Marinković, Edo Murić i Dragan Milosavljević, prelomili su utakmicu.

Najbolji u timu Partizana bio je Aleksandar Pavlović sa 13 poena, Mihajlo Andrić je dodao 11, a Milan Mačvan deset, uz sedam skokova. Zapaženi su bili i Milosavljević sa osam poena i šest skokova i Nikola Milutinov sa sedam poena i pet skokova.

Kod domaćina, Sead Šehović je imao 19 poena i pet skokova, Uroš Lučić je dodao deset poena is edam skokova, a Predrag Samardžiski osam poena i isto toliko skokova.

Tok meča:

Prve poene na utakmici postigao je Pavlović, koji je doneo Partizanu 2:0, da bi ‘crno-beli’ praktično poklonili domaćem timu izjednačenje preko Cvetkovića. Usledila je odlična akcija ‘crno-belih’, u kojoj je Tepić atraktivno, iza leđa, proigrao Milutinova, koji je vratio prednost gostima.

Usledila je rezultatska klackalica, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali niko nije uspeo osetnije da se odvoji u prvim minutima. Posle nekoliko akcija posle kojih je MZT dolazio do prednosti, a Partizan izjednačavao, Mačvan je iznudio koš uz faul za 15:12, a potom nastavio seriju gostiju na plus pet. Od tada, šampion Srbije je održavao prednost i sa pet poena prednosti (24:19) je otišao na prvi odmor posle trojke Pavlovića.

Partizan je na početku drugog poluvremena preko Andrića došao do plus sedam, da bi MZT u igri zadržao Sinovec svojom prvom trojkom iz pet pokušaja do tada (28:24). Od tada, 'crno-beli' su u potpunosti kontrolisali rezultat, povećavali su svoju prednost, a samo zbog svojih grešaka nisu uspeli da dođu i do dvocifrene prednosti. S druge strane, MZT je parirao Partizanu u skoku, ali je imao veliki broj promašaja, pošto su igrači domaćeg tima pokušavali šutem spolja, pa su gosti posle prvih 20 minuta vodili sa 38:30.

MZT je bolje ušao u drugo poluvreme, kaznio je neorganizovanost Partizana i preko Lučića i Diksona prišao na minus tri (40:37). Iako se činilo da su se 'crno-beli' probudili posle poena Tepića, usledili su novi promašaji, koje je gomaći tim kaznio. U sedmom minutu trećeg perioda Šehović je tako primakao makedonski tim na 44:43, da bi Samardžiski i Dikson atraktivnim zakucavanjem doneli preokret - 47:46.

Partizan je u tim trenucima igrao brzopleto, a uz podršku navijača, to je domaćim igračima dalo krila. Seriju domaćeg tima u poslednjem minutu perioda nastavio je Samardžiski, ali se Gagić u poslednjoj sekundi da Partizan pred poslednju četvrtinu ima minimalan zaostatak (49:48).

'Crno-beli' su sa greškama nastavili i na početku poslednjeg perioda, pa je MZT otišao na plus tri, ali su Marinković i Murić u dva napada zaredom Partizanu vratili vođstvo (54:51). U narednih nekoliko minuta, oba tima su vezala promašaje, koje je prekinuo Milosavljević novom trojkom, a potom je sa slobodnih bavanja odveo 'crno-bele' na plus sedam. Od tada, igra domaćeg tima se potpuno raspala, pa je šampion Srbije rutinski priveo utakmicu kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d