Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.01.2015.

22:00

Radonjić: Markus nas vratio u život

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad ekipom Budućnosti da je Markus Vilijams vratio njegov tim u igru.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Očekivao sam lepu utakmicu i bilo je tako. Dogodila se neizvesna završnica, u kojoj bi bilo zasluženo i da je Budućnost pobedila. Nismo dobro krenuli, držali smo neku rezultatsku neizvesnost, ali je bilo mnogo problema u odbrani. Početak treće četvrtine čak je ukazivao na mogućnost ubedljive pobede domaćih“, rekao je Radonjić.

Pogotkom Kalinića iz ’odbojke’ na nekoliko sekundi do kraja crveno-beli su slavili sa 77:76 i zabeležili su 19. pobedu u ABA ligi.

“Vilijams, koji je bio opterećen ličnim greškama, ne toliko ni u igri, sa bolom u nozi, ali i sa velikom željom da promeni tok meča, vratio nas je u život. Ispustili smo prednost u poslednjoj četvrtini, ali se dogodio i taj koš Kalinića. U svakom slučaju, uspešna završnica nam mnogo znači, protiv odlične Budućnosti u divnom ambijentu", dodao je Radonjić.

Trener Budućnosti Igor Jovović kaže da nema šta da zameri svojoj ekipi.

“Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, mada ne bi bilo nezasluženo i da je bilo drugačije. Smatram da smo odigrali dobar meč. Velika razlika u trećoj četvrtini nas je možda malo i uspavala, a sa druge strane došao je do izražaja veliki kvalitet Markusa Vilijamsa. Uspeo je teškim šutevima, iz kontakta, preko ruke da pogađa u nizu i promeni tok utakmice. Nismo paničili zbog -8, konsolidovali smo se, vratili u meč. Imali smo nekoliko situacija da prelomimo derbi, nismo ih iskoristili. Nemam šta da zamerim svojim igračima, mnogo žalimo za izgubljenim bodovima, ali nastavićemo da treniramo i siguran sam da će na kraju sve da bude dobro", kazao je Jovović, čiji tim sada ima skor 15-4.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Solnok, a Budućnost gostuje Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve