Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.01.2015.

19:33

DV: Milosavljević je zarazno borben

Trener Partizana Duško Vujošević pohvalio je svoje igrače za nastup u pobedi nad Cedevitom i ocenio da je to jedna od najboljih partija tima do sada u sezoni.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Partizan je pobedio 76:64 u 16. kolu ABA lige i tako došao do svog devetog trijumfa. Cedevita je ostala na 11 pobeda.

"Govorili smo i pre utakmice da je ovo veoma važna utakmica. Bili smo oslabljeni neigranjem Tepića i Murića, ali su drugi momci velikim zalaganjem nadoknadili njihov nedostatak.

"Dragan Milosavljević je kao kapiten poveo ekipu i bio zarazno borben. Veoma dobra utakmica", rekao je Vujošević novinarima i zahvalio se navijačima na podršci.

"Cedevita je veoma kvalitetna ekipa. Protiv njih je teško igrati. U tom smislu je ovaj naš uspeh veliki. Da ne filozofiram previše, hvala igračima i hvala publici koja nas prati svih ovih godina. Vidi se da nisu turistička publika", rekao je Vujošević.

Na pitanje da li je ovo jedna od najboljih utakmica u sezoni njegovog tima, Vujošević je odgovorio: "Do sada".

Partizan je do sada u sezoni igrao bez prvog plejmejkera, a tu poziciju najčešće je pokrivao Tepić. Vujošević nije želeo da govori o pripremi igre na toj poziciji, rekavši da su to "tehničke, dosadne stvari", ali je ipak imao šta da doda.

"Imali smo 13 izgubljenih lopti, od toga one dve (Vanje) Marinkovića bezveze. Eto, da je bilo 12, ja bih bio zadovoljan. Ali, bez šale, najviše smo tu poziciju pokrili tako što su se svi angažovali i u odbrani i u napadu, ne koristeći tu situaciju kao alibi, već kao motiv", rekao je Vujošević i prokomentarisao da je njegov odnos sa igračima više nego prijateljski, iako će mnogi ponovo u prvi plan staviti njegove psovke tokom jednog tajm-auta.

"Pričaju mi da se na televiziji čulo kako psujem. Psovao sam i verujem da će to biti u nekim novinima, da će opet doći do zamene teza, da će se više pričati o tome, nego o igri. Slobodno, ali u životu treba da postoji reciprocitet", poručio je Vujošević.

Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da je Partizan zasluženo pobedio.

"Sam početak utakmice odredio je njen ceo tok. Govor tela, raspoloženje, sve je ukazivalo na to da nismo spremni za ovu utakmicu. Partizan je apsolutno zasluženo slavio, a mi nismo zaslužili da pobedimo", rekao je Repeša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu