Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.12.2014.

14:16

"Bićemo Galati besprekoran domaćin"

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je taj košarkaški klub u stanju da besprekorno organizuje utakmicu protiv Galatasaraja u Evroligi.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Utakmicu te dve ekipe u prvoj fazi Evrolige u Turskoj obeležili su incidenti, u kojima je navijač Zvezde Marko Ivković ubijen ispred dvorane u Istanbulu.

Zvezda i Galatasaraj će se ponovo sastati u Top16 fazi Evrolige.

„Crvena zvezda je apsolutno u stanju da u meču protiv Galatasaraja, kao i do sada, bude besprekoran domaćin. Spremni smo da organizujemo tu utakmicu i to ćemo dokazati. Zaista nema razloga da Galatasaraj ne dočekamo pred našim navijačima. Ali, ako se neko odluči da ponovo zatvori kapije dvorane i ne dozvoli pristup publici na tom meču, najmanje što možemo da očekujemo je da nam iz Evrolige uplate sumu od 120.000 evra koliko iznosi prihod kluba kada se rasprodaju sve ulaznice. Jer, za toliko bismo u tom slučaju bili uskraćeni. Ipak, uveren sam da se to neće desiti, jer iz Evrolige za teko nešto nismo dobili bilo kakve naznake“, rekao je Čović.

Zvezda će dočekati Galatasaraj 16. januara, ali bi ovoga puta trebalo da ima podršku publike, što nije bio slučaj na meču sa Laboralom.

„Kaznu disciplinskog sudije Evrolige kojom smo nepravedno sankcionisani smo odradili u utakmici protiv Laboral Kuće. Protiv ekipe iz Vitorije smo u Pioniru igrali bez navijača i za nas je to završena priča. Od strane čelnika Evrolige nismo imali nikakvih najava niti bilo kakavih naznaka da bi utakmica protiv Galatasaraja mogla da se izgra bez publike, a sa njima smo u redovnom kontaktu. Iz tog razloga smatram da se radi o klasičnoj manipulaciji“, naglašava predsednik KKCZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu