Nova vest
Košarka

Sreda, 19.11.2014.

21:59

Omar Kuk za istoriju Evrokupa

Košarkaš Budućnosti Omar Kuk ispisao je nove stranice istorije Evrokupa pošto je na utakmici sa Venspilsom imao 16 asistencija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

32-godišnji Kuk je tako u pobedi svog tima sa 87:69 u šestom kolu postavio novi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici.

Prethodni rekord od 15 asistencija postavio je Trevis Diner, dok je branio boje Dinamo Sasarija pre dve godine, a izjednačio ga je prošle sezone Marko Marinović u dresu Radničkog.

Iako je tokom većeg dela karijere branio boje klubova koji su igrali u Evroligi, Kuk je jedan od najboljih asistenata u istoriji Evrokupa. On je do sada imao 182 asistencije u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju i nalazi se među 15 najboljih asistenata takmičenja, a ima priliku da se probije i među desetoricu do kraja sezone.

Kuk je na utakmicama Evrokupa prosečno beležio 6,5 asistencija po utakmici, a ove sezone je u dresu Budućnosti imao prosek od 9,7 poena i 6,7 asistencija. Budućnost posle šest kola deli četvrto mesto na tabeli grupe F sa dve pobede i četiri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu