Nova vest
Košarka

Utorak, 28.10.2014.

17:18

MJ: Sanjam sedmi NBA prsten

Najbolji košarkaš u istoriji, sada vlasnik Šarlot Hornetsa, rekao je da sanja da osvoji sedmi šampionski prsten, prvi kao vlasnik.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Džordan je prethodno kao igrač osvojio šest titula sa Čikago Bulsima i u svih šest finala bio je MVP.

On je već četiri godine većinski vlasnik Šarlota i tokom tog perioda izdržao je mnogo, uključujući i najlošiji skor u istoriji NBA lige.

„Oduvek sam sanjao o sedmom prstenu. Kada bih stigao do toga, bio bih mnogo zadovoljniji nego kada sam osvojio prethodnih šest sa Čikago Bulsima“, rekao je Džordan.

On je istakao da mu je kao vlasniku najteže bilo da prihvati da ne može da utiče na igru kao što je to radio kao igrač.

„Igrao sam dugo ovu igru. Uvek sam prihvatao kritiku na način da me učini boljim košarkašem, a kao igrač sam mogao da lako utičem na igru. Ovde to ne mogu da radim. Ovde mogu samo da razgovaram sa svojim zaposlenima, trenerima i igračima.“

U martu 2010. godine Džordan je kupio 80% Šarlota od Boba Džonsona za 275 miliona dolara. Tri godine kasnije njegov udeo je porastao na 89%. Ako se zna da su nedavno Milvoki i Klipersi pordati za 550 miliona i dve milijarde jasno je koliko je ovo dobar poslovni potez Džordana. On ne gleda tako.

„Nisam zbog toga ušao u sve ovo. Razlog što sam ovo počeo je jer volim košarku.“

Džordana je vraćanje starog imena Šarlot Hornets koštalo oko pet miliona dolara, ali bi u perspektivi taj potez mogao da se isplati. Hornetsi su prodali više od 10.000 sezonskih karata, za razliku od manje od 7.000 koliko su prodali prošle sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve