Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.09.2014.

11:45

Gde će Mačvan i Mekejleb?

Bo Mekejleb, Mikael Želabal, Pops Mensa Bonsu, Milan Mačvan i Majkl Bramos, to su petorica košarkaša sa najzvučnijim imenima koji nemaju klub, piše Eurohoops.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Mekejleb se afirmisao u Partizanu u sezoni 2009/2010, a posle toga je po dve sezone proveo u Montepaski Sijeni i Fenerbahče Ulkeru.

Prošle sezone u Evroligi 29-godišnji Bo Mekejleb prosečno je beležio 11,9 poena, 3,2 skoka i 2,5 asistencije, ali trener Željko Obradović odlučio je da bez Mekejleba krene u novu sezonu.

Amerikanac je sada u potrazi za novim klubom, a sajt Eurohoops navodi da će najverovatnije morati da prihvati znatno niža primanja u slučaju da želi da ostane u Evropi. Takođe, spominje se Kina, kao i negarantovani ugovor u NBA ligi.

Srpski krilni centar Milan Mačvan napustio je Galatasaraj prošlog meseca, a prethodne sezone u Evroligi je imao 6,8 poena, 4,5 skoka i asistenciju.

Kako piše Eurohoops, početkom leta govorilo se da bi Mačvan mogao da pređe u Klivlend Kavalirse, ali od toga neće biti ništa, pa će srpski košarkaš čekati ponudu iz Evrope.

Mikael Želabal već punu deceniju igrač je koji je poželjan u rotaciji solidnih evropskih klubova, a tokom karijere nosio je dres Reala, Šolea, Asvela, Šarlroe, Cedevite, Valensije i Himkija. Dva puta se oprobao i u NBA ligi, gde u Sijetlu i Minesoti imao epizodnu ulogu.

Prošle sezone igrao je za Himki, a na nedavno završenom Svetskom kupu prosečno je upisivao 6,1 poen i 2,3 skoka. Na Eurohoops-u pišu da još nema prave ponude za njega.

Početkom leta Pops Mensa Bonsu (206 cm) bio je na korak do Olimpijakosa, ali nije prošao medicinske preglede. To je bio poziv za ostale timove da budu znatno oprezniji, pa 31-godišnji Britanac još nije našao klub.

Prošle sezone je za Galatasaraj u Evroligi prosečno beležio 8,4 poena i 6,5 skokova, a tokom karijere promenio je mnogo klubova – Beneton, Granadu, Huventud, CSKA, Bešiktaš...

Bek Majkl Bramos prošle sezone nastupao je za PAO i u Evroligi je imao 6,4 poena i 3,1 asistenciju. Na ne baš dobru sezonu nadovezala se i povreda zbog koje je propustio Svetski kup, pa je 27-godišnji šuter i dalje bez kluba. Igrao je Letnju ligu NBA u Las Vegasu, postojali su razgovori sa Laboral Kučom, ali Bramosu je još tri meseca potrebno za potpuni oporavak.

Od srpskih košarkaša bez kluba su i dalje Marko Kešelj, Raško Katić, Ivan Radenović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d