Nova vest
Košarka

Sreda, 13.08.2014.

16:23

B92: Vilijams na korak od Zvezde

Američki plejmejker Markus Vilijams na korak je od potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vilijams je prošle sezone kao član Lokomotive igrao dva puta protiv crveno-belih i ostavio je sjajan utisak.

Nije imao sjajnu prošlu sezonu, nije bio u dobrim odnosima sa trenerom, a ukupno je na 48 mečeva Evrolige igrajući za Unikahu i Lokomotivu prosečno imao 8,9 poena i 3,6 asistencija po utakmici.

Prošle sezone je najbolju partiju u Evroligi odigrao baš u prvom kolu protiv Crvene zvezde kada je imao 23 poena uz 5-8 za tri poena. On je nakon te pobede u Areni bio oduševljen navijačima crveno-belih za koje je rekao da su najbolji pred kojima je igrao.

„Kao što već znate, pobedili smo Crvenu zvezdu u Beogradu. I njima je bila prva utakmica u Evroligi. To su verovatno najbolji navijači pred kojima sam igrao, i jedno od najboljih mesta što se košarkaške atmosfere tiče", rekao je američki plejmejker posle gostovanja u Beogradu.

Pre Lokomotive i Unikahe, Vilijams je nastupao za Nju Džersi, Golden Stejt i Memfis u NBA ligi, kao i za UNIKS.

Vilijams bi mogao da bude možda i poslednje pojačanje Zvezde pred novu sezonu. Crveno-beli su do sada doveli reprezentativce Srbije Nikolu Kalinića I Nemanju Dangubića, kao i centra Majka Cirbesa, a prvom timu su priključeni Kaplanović, Čvorović i Gudurić.

Trener Dejan Radonjić rekao je da će možda dovesti i još jednog centra, a ekipu su u odnosu na prošlu sezonu napustili Dragićević, Simonović, Katić, Nelson, Lipovij i Radenović koji bi mogao da ostane još jednu sezonu ukoliko se dogovori sa klubom.

Zvezda će drugu sezonu u nizu igrati u Evroligi, a rivali u grupi D biće joj Olimpijakos, Laboral Kuča, Valensija, Galatasaraj i Neptunas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu