Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.07.2014.

11:36

Aleksandrov ostaje u Oldenburgu

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov produžio je ugovor sa nemačkim Oldenburgom na još godinu dana.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Dvadesetsedmogodišnji krilni igrač stigao je u Oldenburg u julu prošle godine i sa svojom novom ekipom regularni deo sezone završio je na četvrtom mestu, dok je u polufinalu plej-ofa poražen od budućeg šampiona Bajerna posle velike borbe sa 3-2 u seriji.

Oldenburg u narednu sezonu ulazi izuzetno ambiciozno, a pored učešća u Evropi, klub iz Donje Saksonije će biti i domaćin fajnal for turnira Kupa Nemačke.

“Zadovoljan sam što smo produžili saradnju. Prethodna sezona je bila uspešna, našli smo se među četiri najbolje ekipe u Nemačkoj, a stekli smo i iskustvo igranja u Evropi koje ćemo iskoristiti naredne sezone. Pored plasmana na završni turnir Kupa Nemačke, koji ćemo mi organizovati, namera nam je i da prođemo grupu u Evrokupu, što svakako neće biti lako zbog brojnih jakih imena sa kojima možemo da se sastanemo”, rekao je Aleksandrov.

Srpski košarkaš je prethodne sezone u Nemačkoj odigrao ukupno 43 utakmice i prosecno je beležio 9,6 poena po meču, uz 4,2 skoka. U Evrokupu, Aleksandrov je na devet utakmica imao prosek od 9,9 poena i 5,4 uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve