Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.06.2014.

20:19

Šarić ostaje u Evropi, ide u Efes

Krilni igrač Cibone Dario Šarić će gotovo izvesno ostati u Evropi i iz Zagreba se preseliti u Istanbul u redove Anadolu Efesa, prenosi američki ESPN.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šarić će u četvrtak biti jedna od glavnih evropskih zvezda na draftu, ali neće odmah u NBA ligu, već kao što je ranije najavljeno u tim koji je preuzeo Dušan Ivković.

ESPN spekuliše da će Šarić u Efesu igrati najmanje dve sezone pre nego što se odluči na najjaču košarkašku ligu sveta.

Hrvatski krilni igrač je protekle sezone u ABA ligi prosečno beležio 19,3 poena uz 9,3 skokova i 3,8 asistencija i bio najzaslužniji za prvu regionalnu titulu Cibone.

Poslednjih nedelja se spekuliše da bi Šarić mogao da bude izabran sa pozicija 10-12 na draftu, sa kojih biraju Filadelfija 76ers, Denver Nagets i Orlando Medžik.

Međutim, s obzirom da najverovatnije neće odmah u NBA, mogao bi da bude izabran sa neke niže pozicije, ali ne previše niske. Amerikanci ističu da su za njega zainteresovani Atlanta Hoks (15. pik), Boston Seltiks (17), Finiks Sans (18) i Čikago Buls (19).

Seltiksi, Sansi i Bulsi imaju više pikova na ovogodišnjem draftu pa mogu sebi da priušte da čekaju jednog igrača.

Više u temi B92 "U susret NBA draftu:
1. Klasa 2003.
2. Da li znate šta je 'tankovanje'?
3. Žoel Embid – da li košarka dobija novog Hakima?
4. Parker, Rendl, Eksum, Nejpijer... Ko će da uspe?
5. Gde će Bogdan, Šarić, Nurkić...?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve