Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.04.2014.

22:26

Rimac: Skakao bih od sreće...

Trener Cibone Slaven Rimac kazao je da njegovom timu nije bilo lako da pobedi Crvenu zvezdu u polufinalu Jadranske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Cibona je pobedila Crvenu zvezdu sa 75:70 i tako se plasirala u finale regionalnog takmičenja i Evroligu sledeće sezone.

"Najradije bih skakao od sreće, ali saosećaj sa Zvezdom mi ne daje pravo na to jer sam mnogo puta bio puta u takvoj situaciji, da si celu godinu prvi i jedna utakmica te odvoji. Sistem nije pravedan...", kazao je Rimac novinarima posle utakmice u Areni.

"Osim pada u poslednja četiri minuta, koji je morao da dodje, svaka čast igračima. Nije lako biti na terenu i pobediti jednog ovakvog protivnika pred njegovom publikom", kazao je Rimac.

Cibona je na početku poslednje deonice vodila sa 16 razlike, pa je Zvezda smanjila na jedan, ali nije uspela da preokrene.

"Kockamo se cele sezone, non stop nešto moramo da izmišljamo... Neke utakmice pre ove smo dobro reagovali, pokazalo se da je kockanje bilo uspešno. Zbunili smo Zvezdu, imali su oni otvorene šuteve, ali su promašivali. Veliki je ulog za jednu ovakvu utakmicu", naveo je Rimac.

On je rekao da ne bi imao primedbu na svoje igrače i da je Cibona izgubila.

"Motiv mene kao trenera nije rezultat... Drago mi je prvenstveno zbog igrača. Nije bitno ko je protivnik, imamo svoj kvalitet i bićemo dobri ako ispoštujemo naše glavne karakteristike. Ne bih imao primedbi ni da smo izgubili", istakao je trener zagrebačke ekipe.

Košarkaš Cibone Davor Kus rekao je ovo jedna od najlepših utakmica i pobeda u njegovoj karijeri.

"Naša pobeda je u potpunosti zaslužena, iako smo u završnici imali nekoliko grešaka. Od početka smo se dobro postavili, odgovorili čvrstinom i pobedili. Ovo je velika nagrada za našu turbolentnu sezonu, našli smo grupu ljudi koji su se žrtvovali za Cibonu", rekao je Kus.

Cibona će u finalu igrati protiv pobednika meča izmedju Partizana i Cedevite, koji će se igrati u petak u 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d