Nova vest
Košarka

Petak, 28.03.2014.

21:31

Pobeda Armanija, Željko isključen

Košarkaši Emporio Armanija pobedili su Fenerbahče sa 82:73 u Istanbulu u 12. kolu Top16 faze Evrolige, u meču koji su obeležile varnice na terenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Više puta tokom meča viđeno je koškanje igrača dveju ekipa, sve je kulminiralo u trećoj četvrtini, kada je isključen trener domaćih Željko Obradović.

Obradović je zaradio isključenje pošto je ljut posle jedne odluke sudije Arteage počeo da ga juri po terenu i da ga vređa.

Tada je već gostujući tim imao ubedljivo vođstvo, pošto je uspeo da se ‘odlepi’ posle sjajne druge četvrtine, koju je dobio sa 24:14. Obradovićevo isključenje malo je trglo njegovu ekipu, ali su na kraju uspeli da izbegnu ubedljiviji poraz.

Najbolji u timu Emporio Armanija bio je Dejvid Mos sa 15 poen, dok je dva manje upisao Alesandro Đentile, koji je imao i sedam skokova i četiri asistencije. Danijel Haket je dodao 11 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, a Đani Laval je meč završio sa 12 poena i sedam skokova.

Na drugoj strani Bojan Bogdanović je postigao 24 poena, Bo Mekejleb je dodao 17 poena, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica 12, uz deset skokova.

Armaniju je to deveti trijumf u Top16 fazi, zahvaljujući kojem je gotovo izvesno obezbedio drugo mesto na tabeli, iza Barselone. Fenerbahče je, s druge strane, sebi zakomplikovao situaciju, pošto ima pet pobeda i sedam poraza na petom mestu tabele. To ujedno znači da Obradovićevi izabranici moraju da trijumfuju u preostala dva kola, ali će zavisiti i od rezultata ostalih mečeva.

Fenerbahče u narednom kolu gostuje Laboral kuči, a potom dočekuje Anadolu Efes. Armani do kraja igra sa Barselonom i Unikahom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu