Nova vest
Košarka

Utorak, 25.03.2014.

20:11

"Ako prevaziđemo Delije, prolazimo"

Najbolji igrač Budiveljnika Darjuš Lavrinovič rekao je da je sa osmehom prihvatio provokacije Raška Katića u prvoj utakmici četvrtfinala Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ukrajinski tim dobio je prvi meč u Kaunasu sa 82:79, pa će u sredu (19.30h, TVB92) braniti tri poena prednosti u Kombank areni.

Lavrinovič je dodao da je Budiveljnik u prvom meču odigrao loše i da će u revanšu biti važno ne podleći atmosferi.

„Nismo odigrali dobro u prvoj utakmici, ali smo pobedili izuzetno jakog rivala, koji je sebi postavio visoke ciljeve. U svakom slučaju pobeda je pobeda i siguran sam da možemo da odigramo bolje u revanšu“, rekao je Lavrinovič i dodao da nije pao na provokacije Raška Katića u prvom meču.

„Da sam pet godina mlađi, možda bi na mene uticale te provokacije. Ovako sam se samo nasmejao jer razumem da se takve stvari rade namerno kako bi se iskoristile slabosti protivnika.“

Litvanski košarkaš dodao je da će veoma važno za ekipu Budiveljnika biti da ne podlegne atmosferi u Areni.

Igrao sam mnogo puta u Beogradu i znam šta da očekujem. U Evropi postoji mnogo arena sa veoma bučnom publikom, tako je bilo i u Parizu kada smo igrali protiv Nantera. Ali navijači u Francuskoj nemaju reputaciju kao u Beogradu, to je sve. U svakom slučaju, gde god da igramo, moramo samo da gledamo parket i da zaboravimo na sve ostalo. Mislim da nismo slabiji tim od Zvezde, samo moramo da prevaziđemo psihološku barijeru“, rekao je Lavrinovič.

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je pred meč sa Budiveljnikom da je njegov tim pod pritiskom, ali očekuje bolju igru nego u prvom duelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu