Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.03.2014.

12:52

Nelson: Da smanjimo broj grešaka

Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson kaže da ekipa mora da odigra čvrsto u odbrani kako bi eliminisala Budiveljnik i plasirala se u polufinale Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Oni su kompletan tim. Njihovi bekovi su nas namučili u prošlom meču, a imaju i odlične visoke igrače. Moramo da odigramo bolje u odbrani jer smo u prvoj utakmici sa Budivelnikom napravili mnogo grešaka u tom segmentu. Ako smanjimo broj grešaka na minimum, mislim da ćemo biti blizu pobede", rekao je Nelson za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde u sredu od 19.30, uz prenos na TV B92, u Kombank areni igraju revanš sa Budiveljnikom, posle poraza u Kaunasu 82:79.

"Tri poena je razlika koja se stiže u jednom napadu i to moramo da uradimo. Očekujem veoma tešku utakmicu, moramo da odigramo pred našim navijačima čvrsto da bismo došli do pobede. Budiveljnik je veoma dobar tim, biće dobar meč", rekao je američki košarkaš.

Karte su puštene u prodaju u nedelju, a prvog dana prodato je 6.500 karata.

"Igramo opet u Areni, prošlo je mnogo vremena od našeg poslednjeg meča tamo, a sada smo sada u boljoj formi. Znamo da je veoma važna utakmica, motivisani smo, nadam se da ćemo igrati pred velikim brojem naših navijača", dodao je Nelson.

Igor Rakočević i Miloš Ninković pozvali su navijače da napune Kombank arenu

Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da prednost Budivljenika nije nedostižna.

"Podrška navijača nam je potrebna da ostvarimo cilj i odemo dalje. Razlika nije nedostižna, ali protiv ekipe kao što je Budiveljnik nije ni mala. Moramo da im se suprotstavimo čvrstom odbranom i mislm da je ona stvarno ključ pobede", rekao je on i dodao da je za košarkaša Budiveljnika Darijuša Lavrinoviča "zadužen" Raško Katić.

"On je jedan od najboljih igrača Budiveljnika, ali ne bih nikoga isticao u prvi plan jer je reč o veoma kvalitetnom timu", dodao je Marjanović.

Bek Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič rekao je da su svi u ekipi silno motivisani, a Čarls Dženkins istakao je neophodnost timske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu