Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.03.2014.

20:05

EL: Velika pobeda Partizana!

Košarkaši Partizana NIS ostvarili su veliku pobedu u Kombank Areni, pošto su savladali Makabi sa 72:70.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Odlično su u završnici odigrali Bogdanović, Tepić i Lovernj, a Pnini je u poslednjem napadu promašio trojku za trijumf gostiju iz Tel Aviva.

Partizanu je to bila treća pobeda u Top 16 fazi, uz osam poraza, dok Makabi sada ima skor 7-4.

Partizan, koji je bio oslabljen neigranjem Tarensa Kinzija, predvodio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena (7-19 iz igre), 3 skoka i 6 asistencija, Milenko Tepić imao je 13 poena (5-5 iz igre) i 5 skokova, dok je Dejan Musli upisao 13 poena (5-8 iz igre) i 4 skoka.

Žofre Lovernj zabeležio je 8 poena (3-6 iz igre) i 12 skokova, dok je Davis Bertans na povratku posle povrede ubacio 2 poena (1-7 iz igre) za 15 minuta na parketu.

Goste iz Tel Aviva predvodio je Aleks Tajus sa 14 poena i 11 skokova, Sofoklis Skorcanitis imao je 12 poena, ali je na terenu proveo svega devet minuta, pošto se povredio sredinom trećeg perioda i više se nije vraćao na parket. ’Dvocifren’ je bio i David Blu sa 10 poena.

Pred 13 hiljada gledalaca u Areni Partizan nije na najbolji način počeo meč, a posle dve uzastopne trojke Blua Makabi je stekao 15 poena prednosti (29:14) početkom druge četvrtine.

Ispostaviće se da je to bila najveća prednost Makabija na meču, a tim Duška Vujoševića prvi ozbiljniji nalet imao je u trećoj deonici, kada je Tepić vezao dve trojke.

Gosti iz Tel Aviva tada su imali odgovor, ali Partizan nije odustajao. Poslednja četvrtina počela je serijom Partizana 8-0, uz pet poena Bogdanovića, posle čega je bilo jasno da nas čeka neizvesna završnica.

Na nešto više od minut do kraja Lovernj je poentirao posle ofanzivnog skoka za prvo vođstvo Partizana od samog početka meča (66:65). Potom je Tepić poentirao u polukontri za 68:65, ali je Pnini uzvratio trojkom.

Možda i prelomni koš bila je trojka Bogdanovića za 71:68 na 24 sekunde do kraja. Posle penala Rajsa, obe ekipe izgubile su loptu, a Musli je na sedam sekundi do kraja dao jedno bacanje za 72:70.

Za napad Makabija ostalo je sedam sekundi, a Pnini je promašio trojku za pobedu.

Grupa F:
Žalgiris – Lokomotiva Kubanj 85:86
Real Madrid – CSKA 93:79
Partizan – Makabi 72:70
petak:
Galatasaraj – Bajern 19.00

Tabela:
1. Real Madrid 9-2
2. CSKA 9-2
3. Makabi 7-4
4. Bajern Minhen 5-5
5. Lokomotiva Kubanj 5-6
6. Galatasaraj 4-6
7. Partizan NIS 3-8
8. Žalgiris 1-10

Tok meča:

Utakmica je počela pogotkom Muslija, ali je Makabi preokrenuo preciznim šutevima Smita i Ohajona, posle kojih je poveo sa 7:2. Skorcanitis je brzo po ulasku postigao pet poena, a Partizan je olako izgubio nekoliko lopti i gubio je sa 12:6.

Na nešto manje od četiri minuta do kraja prve četvrtine u igru je ušao Davis Bertans i doživeo je ovacije od beogradske publike. Igrale su se čvrste odbrane i ekipe su teško dolazile do poena, Makabi je na kratko stvorio na +7, ali su Pavlović i Bertans šutevima sa distance smanjili na 15:12.

Partizan je dobro igrao zonu, ali rešenja za Skorcanitisa nije bilo i zahvaljujući njemu Makabi je poveo 20:12, a na kraju prve deonice bilo je 23:14.

Crno-beli su i dalje stajali u zoni, ali su gosti sada lakše dolazili do otvorenih šuteva za tri poena – to je iskoristio Blu sa dve uzastopne trojke za +15 (29:14).

Međutim, na drugoj strani proradio je i Bogdanović, i on je ubacio dve trojke u nizu, pa je Partizan ponovo bio na jednocifrenom zaostatku (33:24) na pet minuta do poluvremena.

Musli je igrao odlično, poluvreme je završio sa devet poena, a njegovim pogotkom posle ofanzivnog skoka Partizan je prišao na sedam poena zaostatka. Ipak, u završnici je Musli promašio oba bacanja, pa je Makabi na odmor otišao sa devet poena viška (40:31).

Dva minuta po izlasku iz svlačionice nijedan tim nije postigao koš, a posle poena na obe strane, Tepić je trojkom probudio pomalo uspavanu publiku i Partizan je smanjio na šest poena razlike.

Domaći su imali dva napada da dodatno smanje zaostatak, ali oba puta lopta je izgubljena, da bi to na drugoj stran kaznio Pnini trojkom za 47:38.

Tepić je ubacio još jednu trojku, Partizan je bio borben i pretio je, ali je Makabi dobrom igrom iz pik-en-rola i pogocima Tajusa sačuvao dvocifrenu prenost – 57:47. Na taj način on je sjajno odmenio Skorcanitisa, koji se povredio sredinom trećeg perioda.

Poslednji period počeo je idealno za crno-bele – zakucavanje Milutinova uz faul podiglo je Arenu na noge, a domaćim igračima dalo novu energiju. Bogdanović je pogodio trojku, a zatim je posle dobre timske odbrane položio u kontri i smanjio na 57:55 nateravši Blata da zatraži tajm aut.

Minut odmora prijao je gostima, koji su zadržali bolje u odbrani i, uz nesportsku ličnu grešku Tepića, napravili su mini seriju 5:0 i poveli sa 62:55.

Posle tajm auta Vujoševića Tepić je nastavio tamo gde je stao u trećem periodu, vezao je pet poena, a onda je Lovernj posle ofanzivnog skoka poentirao i izjednačio na 62:62.

Partizan je grizao u zonskoj odbrani, a na nešto više od minut do kraja Lovernj je pogodio posle novog skoka u napadu i doneo timu Duška Vujoševića prvo vođstvo još od prvog minuta meča.

Zatim je Musli ukrao loptu Rajsu, Tepić je poentirao u kontri za +3, ali je na pedesetak sekundi do kraja Pnini izjednačio na 68:68. Uzvratio je Bogdanović izvanrednom trojkom pri kraju napada na 24 sekunde do kraja - 71:68.

Partizan se odlučio na prekršaj, a Rajs je pogodio oba penala. Usledila je izgubljena lopta Tepića i Bogdanovića, a zatim i loše izveden aut gostiju. Na sedam sekundi do kraja fauliran je Musli, pogodio je jedno od dva, a na drugoj strani Pnini je promašio trojku i Partizan je ostvario trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

531 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu