Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.03.2014.

14:52

Čović: Naše pravo na omaž

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da veruje da se njegov klub neće zaustaviti u četvrtfinalu Evrokupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su u dvomeču bili bolji od Lijetuvos Ritasa, a u borbi za plasman u polufinale sastaće se sa Budiveljnikom iz Kijeva.

Na pitanje novinara da prokomentariše veliki uspeh svog kluba, Čović je rekao:

Moji utisci su sjajni. Naročito kada izgubite utakmicu, a time ostvarite pobedu. Sada mi imamo prava na omaž sa Budivelnikom, tačka”, rekao je Čović i dodao da očekuje da ‘crveno-beli’ pobede šampiona Ukrajine.

Zbog boljeg učinka u drugoj fazi Evrokupa prednost domaćeg terena u dvomeču sa Ukrajincima pripada Crvenoj zvezdi. Međutim, ‘crveno-beli’ uoči meča sa Budivelnikom imaju tradicionalno nezgodno gostovanje u Zadru, a zahvaljujući tome što je hrvatski klub izašao ‘crveno-belima’ u susret, utakmica će se igrati u subotu, umesto u nedelju.

Isti đavo je što se igra u Kaunasu, umesto u Ukrajini. Imaćemo malo teži put jer nam je utakmica upala u nekako nezgodan tajming. Mi smo, zahvaljujući ljudima iz ABA lige i rukovodstvu Zadra, uspeli da pomerimo utakmicu. Ona neće biti u nedelju od 17 časova, već u subotu u 19 sati. Sada radimo na kombinatorici transporta ekipe jer u subotu igramo u Zadru, a već u utorak u Kaunasu. Mislim da smo blizu da zatvorimo transport, koji će imati interesantne finansijske zahteve, ali to moramo da uradimo”, naglasio je Čović.

Predsednik Crvene zvezde je potom pričao o daljim ciljevima kluba. On je istakao da su izabranici Dejana Radonjića uradili veliku stvar, ali da bez euforije idu korak po korak ka još većim uspesima.

Uspeh jeste, ali to ne znači da nećemo težiti da napravimo još veći uspeh. Mi idemo korak po korak, ali bez euforije i obećanja koja bi morala da budu obavezujuća. Hoćemo da napravimo još jedan korak u smislu rezultata, ali bez euforije ili bez nečega što je prisutno u poslednjih par meseca da je Zvezda bogata, kako ima puno para i sve raspoložive resurse ove zemlje pa zato i mora da bude prva. Niti mora, niti može da svane pre jutra. Idemo rasterećeno i kako se budemo penjali stepenicu po stepenicu, verujem da ćete vi, kao i svi mediji, biti srećniji sa Zvezdinim uspesima”, zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve