Nova vest
Košarka

Utorak, 11.02.2014.

11:50

Simonović: Lopes motor Bilbaa

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20.30 gostuju Bilbauu u petom kolu druge faze Evrokupa, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su u utorak rano ujutro otputovali u Španiju, a duel sa Bilbaom dočekuju posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i pobede nad Mega Vizurom sa 81:80 u neizvesnom finalu.

S druge strane, Baskijci su odmorniji, pošto nisu učestvovali na završnom turniru Kupa kralja, a dobro je poznato da na svom terenu igraju odlično.

U prvom duelu, odigranom u Beogradu, izabranici Dejana Radonjića su slavili sa 105:87. ‘Crveno-beli’ trenutno imaju skor 3/1 na čelu tabele, dok Bilbao ima polovičan učinak, a za obe ekipe utakmica je važna zbog prolaska dalje. Zvezda bi pobedom došla na korak od nokaut faze Evrokupa, dok je Bilbau potreban trijumf da bi ostao u igri. Kalkulacije oko plasmana u osminu finala pročitajte u posebnoj vesti.

Pred nama je jako teška utakmica. Igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja je veoma iskusna. Poseduju ogroman kvalitet i individualno i timski i zato ćemo morati da izvučemo i poslednji atom snage kako bismo im se suprotstavili na adekvatan način. Igraju dosta atipično, jer se njihovi visoki igrači dosta izvlače i šutriju spolja. Znaju da naprave dobar balans u napadu, a jako su opasni u šutu za tri poena”, istakao je kapiten Crvene zvezde Marko Simonović.

Simonović je istakao da on i saigrači moraju da odigraju odlično u odbrani ako misle da ostvare dobar rezultat u Bilbau.

To je bez svake sumnje Raul Lopes. On je motor i mozak ekipe. Ima odličan osećaj za igru, izvanredno razigrava saigrače i pravi je lider tima i zato će nam osnovni zadatak biti da njega osujetimo. Naša odbrana mora da bude na visokom nivou ukoliko želimo povoljan rezultat. Mnogo puta smo to isticali ove sezone a tako je i ovog puta. Iz te jako odbrane možemo sebi da kreiramo poziciju za dobar napad i zato će nam prioritet biti da budemo maksimalno agresivni u defanzivi”, zaključio je Simonović.

Kapiten ‘crveno-belih’ se osvrnuo i na činjenicu da je Zvezda prvi put u istoriji odbranila trofej u nacionalnom Kupu.

Utisci se polako sležu. I posle prospavane noći još više se osećam ponosnim na ono što smo postigli. Uradili smo sjajan posao. Imali smo teške mečeve u polufinalu i finalu, ali smo kao ekipa pokazali karakter i zasluženo smo slavili. Moram još jednom da čestitam ekipi Mega Vizure koja je odigrala sjajan meč, ali mi se nijednog trenutka nismo predavali, verovali smo u sebe i naš kvalitet i uz veliku borbenost smo stigli do cilja”, naglasio je Simonović, “Kao kapiten tima moram da naglasim da je atmosfera u ekipi izvanredna i kada to kažem to zaista nije fraza. Nikada u svojoj dosadašnjoj karijeri nisam radio sa ovakvom grupom momaka gde svaki igrač ima toliko razvijen timski duh. Bukvalno smo svi spremni da na terenu poginemo jedan za drugog”.

Program na televiziji B92 posvećen utakmici između Bilbaa i Zvezde počinje u sredu u 20 časova, a posle meča moći ćete da gledate i ekskluzivni intervju sa selektorom reprezentacije Srbije Aleksandrom Đorđevićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu