Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.12.2013.

11:49

Mačvan doneo pobedu Galatasaraju

Košarkaši Galatasaraja su u meču osmog kola turskog prvenstva pobedili Gacijantep sa 79:69, a najzasluzniji za petu pobedu u sezoni bio je Milan Mačvan.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Macvan, koji je tek pre nekoliko nedelja licenciran za domaći šampionat, protiv Gacijantepa je pružio svoju najbolju partiju sezone.

Srpski košarkaš je na terenu proveo skoro 31 minut i za to vreme je postigao 17 poena i imao 12 skokova.

Dva poena manje od Mačvana postigao je Akjol, koji je imao i četiri asistencije, dok je drugi srpski košarkas u redovima istanbulskog kluba Zoran Erceg mec zavrsio sa osam poena i dva skoka.

Kod Gacijantepa, Akpinar je postigao 17 poena, a na terenu su se nasla i dvojica srpskih košarkaša. Oliver Stević je postigao 12 poena i imao 11 skokova, dok je Dejan Borovnjak meč zavrsio sa 16 poena i pet skokova.

Galatasaraj je tokom cele utakmice kontrolisao rezultat i na kraju zasluženo došao do pete pobede, pa sada drži peto mesto na tabeli turskog šampionata. Gacijantep je na 13. poziciji sa skorom od dve pobede i šest poraza.

Rezultati osmog kola:

Kolejliler – Aliaga 72:69
Galatasaraj – Gacijantep 79:69
Olin – Bešiktaš 79:86
Karšijaka – Banvit 81:75
Trabzonspor – Turk Telekom 71:73
Usak – Tofas 75:71
Fenerbahče – Selčuk (nedelja)
Mersin – Anadolu Efes (nedelja)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu