Nova vest
Košarka

Petak, 25.10.2013.

16:22

KKCZ: Neka je Makabiju na čast

Košarkaški klub Crvena zvezda najoštrije je osudio uvredljivi transparent koji su navijači Makabija iz Tel Aviva raširili na meču Evrolige između dva tima.

Izvor:

Autor:

Default images

Pristalice Makabija raširile su uvredljiv transparent na kome je pisalo "Mi smo Makabi? Ko ste j****o vi?, dok su u oficijelnom šopu mogli da se kupe duksevi i majce sa pomenutim natpisom.

Saopštenje košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom prenosimo u celini i bez ispravki.

"Bio je to podmukao pokušaj da se grubo naruši ugled Crvene zvezde i ne može da služi na čast organizatoru utakmice, a pogotovo navijačima Makabija. Želja da se omalovaži protivnik, u ovom slučaju KK Crvena zvezda, na način na koji su to uradile pristalice Makabija, je grubo narušavanje fer-pleja, sportskog kodeksa i ne priliči renomiranom takmičenju kakvo je Evroliga i kluba kakav je Makabi – ponos Izraela. I to pre svega zbog činjenice da je KK Crvena zvezda osvojila 15 titula prvaka i šest nacionalnih kupova u državi koja je višestruki svetski i evropski prvak, a u svojim vitrinama ima i trofej Kupa pobednika kupova (1974. godina).

Ipak, stiče se utisak da su navijači Makabija pokušali da dođu u žižu javnosti kao što je to bio slučaj sa navijačima Crvene zvezde posle meča sa Lokomotivom Kuban u prepunoj Komnak areni u kome su napravili ambijent za pamćenje i o čemu je pričala celokupna košarkaška Evropa. Međutim, izabrali su pogrešan put, narušili su sopstveni ugled, a popularne Delije održale su im čas navijanja i pravo predavanje kako se bodri voljeni klub.

Da Crvena zvezda nije zaslužila takav doček svedoči i podatak da je Makabi svaki put u Beogradu uživao veliko gostoprimstvo, prvi međusobni meč odigran je pre 40 godina, a i to su očigledno zaboravili navijači Makabija. Neka im još jednom služi na čast".

Treba istaći da se radi o paroli koju Makabijevi navijači koriste godinama, i koja nema veze sa Crvenom zvezdom, pa je burna reakcija domaće javnosti realno neosnovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu